Kiwa har lansert podcast for en tryggere digital hverdag, med NorSIS som faste gjester


I anledning Nasjonal sikkerhetsmåned, har den ledende sertifiseringsleverandøren Kiwa nå lansert podcast-serien «Sectalk», med NorSIS som faste gjester. I denne podcasten får du gode tips og råd om hvordan din bedrift kan sikre sine verdier og beskytte seg mot digitale trusler og angrep.

Første sesong består av åtte episoder som er publisert ukentlig gjennom hele Nasjonal sikkerhetsmåned, og vil fortsette videre i november.

– Økt bevisstgjøring om risikoer og sårbarheter i forbindelse med datahåndtering er stadig påkrevet i norske bedrifter. Jeg kan love at lyttere av SecTalk-podcasten vil få flere konkrete tips til effektive tiltak for å sikre verdier og være bedre rustet mot trusler og angrep, sier direktør for marked og kommunikasjon i Kiwa, Anne-Cathrine Sandø.

Her kan du høre på SecTalk – podcasten om informasjonssikkerhet

Sikkerhetssjef på hjemmekontor og digital risikoforståelse

Hver SecTalk-episode er på rundt 10 minutter. Temaene spenner fra «Å være sin egen sikkerhetssjef på hjemmekontoret» til «Hvordan bygge en sikkerhetskultur i bedriften». I den første episoden deltar blant andre leder i Slettmeg.no og seniorrådgiver i NorSIS, Hans Marius Tessem og Sandø. Tema for episoden er digital risikoforståelse og tillit.

– Vi snakker om hvordan du kan jobbe for å øke risikoforståelsen slik at du gjør de riktige vurderingene og tar gode valg på nett. Vårt samfunn er i stor grad basert på tillit. Vi ser på hvilke fordeler det gir og hvilke trusler det kan føre med seg når det dreier seg om informasjonssikkerhet, sier direktøren for marked og kommunikasjon i den internasjonalt ledende sertifiseringsleverandøren.

De resterende episodene tar for seg hvordan norske bedrifter kan sikre sine verdier og beskytte seg mot digitale trusler og angrep på best mulig måte.

– Vil at flest mulig skal lære mest mulig om sikkerhet

Karoline Tømte i NorSIS er prosjektleder for Nasjonal sikkerhetsmåned. Hun understreker at Nasjonal sikkerhetsmåned i stor grad handler om å løfte frem aktører som jobber med sikkerhet og vise frem alt det gode arbeidet som gjøres for vår felles digitale trygghet.

– Det overordnede målet med Nasjonal sikkerhetsmåned at flest mulig skal lære mest mulig om sikkerhet, slik at vi sammen kan sørge for en tryggere digital hverdag for oss alle. Derfor er vi veldig glade for Kiwas initiativ og engasjement for formidling av sikkerhetsbudskap, sier Tømte.