Nå kan du bruke Messenger uten en Facebook-konto

Har du ventet på muligheten for å bruke en Messenger-konto uten å måtte knytte den til en eksisterende Facebook-konto? Nå trenger du ikke å vente lenger.

Meta Messenger logo
Logoen til Meta Messenger

En ny lov kalt Digital Markets Act har trådt i kraft i EU. Loven skal sikre konkurranse i det digitale markedet, og den skal gi oss forbrukere flere valgmuligheter når vi bruker digitale tjenester. Det fører til en rekke endringer hos flere av de store digitale aktørene, som Meta, Microsoft, Apple og Google. Flere av disse endringene vil gjelde for land i hele EØS.

Messenger og Facebook får tydeligere skille

En av de endringene som er gjennomført, er at man nå kan bruke Messenger uten at man må være tilknyttet en eksisterende Facebook-konto.

– Det gir oss muligheten til å bruke Messenger helt uavhengig av Facebook-kontoen vår. Eventuelt så kan vi nå velge å slette Facebook-kontoen helt om vi ønsker, sier Mette Amalie Nilssen, seniorrådgiver i NorSIS. Dette er en mulighet som mange har ventet på, så det er veldig godt å se at det nå er på plass, fortsetter Nilssen.

Større frihet til å velge selv

Det er selvfølgelig fullt mulig å beholde Messenger som den er i dag. Men har du lyst til å bruke Messenger uavhengig av Facebook-kontoen din, trenger du kun å gjennomføre noen raske steg fra smarttelefonen din.

– Det er rett og slett opp til deg hvordan du ønsker å bruke disse to tjenestene, avslutter Nilssen.

På norsis.no finner du en mer utfyllende artikkel om bruk av Messenger uten Facebook. Tjenesten Slettmeg har også laget en veiledning på hvordan man går frem dersom man ønsker å splitte de to tjenestene.

Nyhetsbrev

Vil du holdes oppdatert på digital sikkerhet? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev.

Subscribe to our newsletter!