nærbilde av unge kvinnehender med knallrød neglelakk på tastatur

Security Divas

For likestilling innen digital sikkerhet 

Security Divas er et nettverk for kvinner som studerer, jobber eller ønsker å jobbe med digital sikkerhet.

Da Security Divas-konferansen gikk av stabelen for første gang i 2010, var det bare ti deltakere. Antallet deltakere har økt år for år, og konferansen tiltrekker seg over 200 kvinner.

I løpet av disse 13 årene har konferansen utviklet seg til å bli et viktig nettverk for alle kvinner som jobber med teknologi, informasjonssikkerhet og digital sikkerhet. Fokuset er fag, men nettverksbygging og erfaringsutveksling er minst like viktig.  

– Security Divas har som mål å etablere en fellesskapsplattform der kvinner kan dele sine erfaringer, oppdatere sin fagkunnskap og engasjere seg i samtaler om temaer knyttet til bransjen, forklarer Ingelin Sørbo, seniorrådgiver i NorSIS.  

NorSIS sitt arbeid er knyttet til FNs bærekraftsmål nummer fem: «Likestilling mellom kjønnene». Derfor er Security Divas et viktig tiltak for å øke mangfoldet i en mannsdominert bransje. 

smilende kvinne i gul genser med earpods og pc

Divas konferansen – et årlig arrangement 

Årlig arrangeres Security Divas konferansen på Gjøvik, der kvinner som jobber med digital sikkerhet fra hele landet møtes for å få inspirasjon og bygge nettverk.

Nettverket skaper møteplasser på tvers av sektorer, og viser bredden innen digital sikkerhet. På Security Divas deltar alt fra toppledere til HR-medarbeidere og utviklere – fra kommersielle bedrifter så vel som fra offentlige og ideelle organisasjoner. 

Divas-konferansen 2024 arrangeres 18.-19.januar på Quality Hotel Strand Gjøvik.

Du kan melde deg på året arrangement allerede nå!

ung kvinne med langt hår og briller sitter i mørket og ser på opplyst dataskjerm

Security Divas konferansen 2024

For 13. gang inviterer vi kvinner med interesse for teknologi og digital sikkerhet, til to dager med…

17.11.2023

Ønsker du bidra til Divas konferansen?

Ta kontakt med vår seniorrådgiver Ingelin Sørbo – [email protected]