nærbilde av unge kvinnehender med knallrød neglelakk på tastatur

Security Divas

For likestilling innen informasjonssikkerhet 

Security Divas er et nettverk for kvinner som studerer, jobber eller ønsker å jobbe med informasjonssikkerhet.

Da Security Divas-konferansen gikk av stabelen for første gang i 2010, var det bare ti deltakere. Antallet deltakere har økt år for år, og på konferansen i 2022 deltok så mange som 220 engasjerte kvinner.  

I løpet av disse 12 årene har konferansen utviklet seg til å bli et viktig nettverk for alle kvinner som jobber med informasjonssikkerhet. Fokuset er fag, men nettverksbygging og erfaringsutveksling er minst like viktig.  

– Målet med Security Divas er å skape et fellesskap der kvinner kan utveksle erfaringer, tilegne seg ny fagkunnskap og diskutere bransjerelaterte problemstillinger, forklarer Karoline Hultman Tømte, leder for partnerskap og myndighetskontakt i NorSIS.  

NorSIS sitt arbeid er knyttet til FNs bærekraftsmål nummer fem: «Likestilling mellom kjønnene». Derfor er Security Divas et viktig tiltak for å øke mangfoldet i en mannsdominert bransje. 

smilende kvinne i gul genser med earpods og pc

Årets arrangementer 

Årlig arrangeres Security Divas konferansen på Gjøvik, der kvinner som jobber med informasjonssikkerhet fra hele landet møtes for å få inspirasjon og bygge nettverk. I tillegg arrangeres det jevnlig treff, som frokostseminarer, i løpet av året. 

Nettverket skaper møteplasser på tvers av sektorer, og viser bredden innen informasjonssikkerhet. På Security Divas deltar alt fra toppledere til HR-medarbeidere og utviklere – fra kommersielle bedrifter så vel som fra offentlige og ideelle organisasjoner. 

Tidligere arrangementer:

bilde fra security divas konferansen 2022 - bakhodene til mange kvinner ser opp på presentasjon

Stor interesse for Security Divas 2022

Det ble rekordhøyt oppmøte da Security Divas inviterte til konferanse i Gjøvik. På agendaen stod…

Security Divas 13.05.2022

Samarbeider om likestilling 

Siden 2016 har NorSIS samarbeidet med Accenture for å fremme interesse, mangfold og likestilling i informasjonssikkerhetsbransjen. Accenture PLC er et globalt konsern som tilbyr konsulent-, teknologi- og outsourcingstjenester.  

– Security Divas jobber fokusert for å være et viktig nettverk for kvinner som jobber innen fagfeltet, og for å motivere kvinner som studerer, til å velge en retning innen informasjonssikkerhet, sier Torbjørn Eik-Nes, administrerende direktør i Accenture Norge. 

Vil du bli med?  

Meld deg inn i en av våre grupper på Facebook og LinkedIn, og følg med i arrangementskalenderen vår.

Hold deg oppdatert!

Vil du få oppdateringer og invitasjoner fra Security Divas rett i innboksen? Meld deg på vårt nyhetsbrev.