nærbilde av unge kvinnehender med knallrød neglelakk på tastatur

Security Divas

For likestilling innen digital sikkerhet 

Security Divas (SD) er et nettverk for kvinner som studerer, jobber eller ønsker å jobbe med digital sikkerhet.

Da Security Divas-konferansen gikk av stabelen for første gang i 2010, var det bare ti deltakere. Antallet deltakere har økt år for år, og konferansen tiltrekker hvert år mellom 150-200 deltakere.

I løpet av disse 13 årene har konferansen utviklet seg til å bli et viktig nettverk for alle kvinner som jobber med teknologi, informasjonssikkerhet og digital sikkerhet. Fokuset er fag, men nettverksbygging og erfaringsutveksling er minst like viktig.  

– Security Divas har som mål å etablere en fellesskapsplattform der kvinner kan dele sine erfaringer, oppdatere sin fagkunnskap og engasjere seg i samtaler om temaer knyttet til bransjen, forklarer Ingelin Sørbo, seniorrådgiver i NorSIS.  

NorSIS sitt arbeid er knyttet til FNs bærekraftsmål nummer fem: «Likestilling mellom kjønnene». Derfor er SD et viktig tiltak for å øke mangfoldet i en mannsdominert bransje. 

smilende kvinne i gul genser med earpods og pc

Security Divas-konferansen – et årlig arrangement 

Vi arrangerer en årlig konferanse på Gjøvik, hvor kvinner som jobber med digital sikkerhet fra hele landet møtes for å få inspirasjon og bygge nettverk.

Her skaper vi en møteplass på tvers av sektorer, og viser bredden innen digital sikkerhet. På konferansen deltar alt fra toppledere til HR-medarbeidere og utviklere – fra kommersielle bedrifter så vel som fra offentlige og ideelle organisasjoner. 

I 2025 arrangeres Security Divas-konferansen 23.-24. januar på Quality Hotel Strand Gjøvik.

Ønsker du bidra til Divas konferansen?

Har du forslag til foredragsholdere, tematikk eller annet innhold for den kommende Security Divas-konferansen? Eller har du kanskje ambisjoner om å ta steget opp på scenen og dele din ekspertise som en av våre foredragsholdere?

Vi ønsker å høre fra deg!

Ta kontakt med vår seniorrådgiver Ingelin Sørbo – [email protected]

ung kvinne med langt hår og briller sitter i mørket og ser på opplyst dataskjerm

Security Divas konferansen 2024

For 13. gang inviterte vi kvinner med interesse for teknologi og digital sikkerhet, til to dager med…

17.11.2023

SD mentorprogram

Under Security Divas-konferansen i 2024 ble SD-mentorprogram introdusert av arbeidsgruppen. Hensikten er å støtte og veilede kvinner som sikter mot karrierer innen informasjonssikkerhet. Målet med mentorprogrammet er å etablere et oppmuntrende og inspirerende miljø der deling av kunnskap, erfaringer og ulike synspunkter bidrar til vekst og suksess for alle involverte.

Årets mentorprogram vil være et pilotprosjekt som legger føringer for eventuell videreføring og tilpasninger av programmet. Bli med oss på denne spennende reisen mot en mer inkluderende og mangfoldig informasjonssikkerhetsbransje!
Les mer om mentorprogrammet her.

Frokostseminar

I tillegg til konferansen arrangerer SD-nettverket også en rekke frokostseminarer gjennom året. Disse seminarene tjener som viktige møteplasser for å utveksle erfaringer, dele kunnskap og bygge verdifulle nettverksforbindelser.

Den 12. mars 2024 arrangerte vi et frokostseminar med Accenture som vertskap. Under arrangementet presenterte de sin årlige rapport, Accenture Life Trends, som dykker ned i fem fremvoksende trender og utfordringer, sett i sammenheng med samfunnsutviklingen. Rapporten for 2024 peker på økende spenninger mellom mennesker, teknologi og næringsliv, som gav mye mat til ettertanke.

Du kan lese mer om frokostseminaret med Accenture her.

Nyhetsbrev om Security Divas

Meld deg på nyhetsbrev for å holde deg oppdatert om konferansen og andre aktiviteter relatert til Security Divas.

Subscribe to our newsletter!