Slik skrur du på totrinnspålogging

I denne veiledningen forklarer vi hvordan du kan aktivere totrinnspålogging på ulike tjenester.

En dame bruker telefonen sin til å hente kode for totrinnspålogging til å åpne opp noe på mac'en sin

Hva er totrinnspålogging?

En enkel måte å forklare totrinnspålogging på, er å kalle det en dobbel lås. Der passordet ditt åpner den ene låsen, vil en engangskode åpne lås nummer to og er en ekstra bekreftelse på at du er du når du logger deg inn på en tjeneste. Totrinnspålogging gjør kontoen din sikrere fordi det hindrer andre å logge inn på din konto, selv om uvedkommende kjenner til ditt passord.

Før du begynner

Dersom du ønsker å benytte en app for totrinnspålogging må du installere denne på din mobil først. Det finnes flere forskjellige apper du kan velge mellom og her er noen alternativer:

Slik skrur du på totrinnspålogging

Vi anbefaler at du tar i bruk en app for totrinnspålogging. Våre veiledninger viser derfor hvordan du kan bruke en autentiseringsapp, men prosessen vil være omtrent den samme dersom du ønsker å benytte SMS. Merk at det ikke er alle tjenester som lar deg benytte en autentiseringsapp. Det er også noen tjenester som krever en spesifikk app og at du derfor må ta i bruk flere.

  1. OBS! Når du aktiverer totrinnspålogging med en app må du huske å lagre gjennopprettingskodene du får etter aktivering! Uten disse vil du miste tilgang dersom du mister eller bytter enhet.