Slik skrur du på totrinnspålogging

I denne veiledningen forklarer vi hvordan du kan aktivere totrinnspålogging på ulike tjenester.

En dame bruker telefonen sin til å hente kode for totrinnspålogging til å åpne opp noe på mac'en sin

Hva er totrinnspålogging?

En enkel måte å forklare totrinnspålogging på er å kalle det en dobbel lås. Der passordet ditt åpner den første låsen, vil en engangskode åpne lås nummer to. Det er en ekstra bekreftelse på din identitet når du logger deg inn på en tjeneste. Totrinnspålogging gjør kontoen din sikrere fordi det hindrer uvedkommende å logge inn på din konto, selv om de kjenner til ditt passord.

Før du begynner

Dersom du ønsker å benytte en app for totrinnspålogging, må du installere en på mobilen din først. Det finnes flere forskjellige apper du kan velge mellom, og her er noen alternativer:

Slik skrur du på totrinnspålogging

Vi anbefaler at du tar i bruk en app for totrinnspålogging. Våre veiledninger viser derfor hvordan du kan bruke en autentiseringsapp, men prosessen vil være omtrent den samme dersom du ønsker å benytte SMS. Merk at det ikke er alle tjenester som lar deg benytte en autentiseringsapp. Det er også noen tjenester som krever en spesifikk app, og derfor kan det hende at du må ta i bruk flere.

  1. OBS! Når du aktiverer totrinnspålogging med en app, må du huske å lagre gjennopprettingskodene du får etter aktivering! Uten disse vil du miste tilgang dersom du mister eller bytter enhet.