Slik kan du slette eller rapportere bilder på Facebook

En kan oppleve å finne bilder på Facebook som man gjerne vil ha fjernet, enten om de er publisert av deg selv eller av andre. Denne veiledningen forklarer hvordan du kan slette og rapporter bilder på Facebook.

en mann filmer en tennåring på YouTube

Slik sletter du egne bilder på Facebook

Dersom du har tilgang til kontoen din er det en relativt kort prosess å få bilder eller annet selvpublisert innhold slettet. Logg inn på din Facebook-konto og følg disse instruksene:

  • Gå til bildet du ønsker å slette
  • Trykk på bildet for å åpne det
  • Videre trykker du på de tre horisontale prikkene og velg «Slett bilde»
  • Trykk deretter på «Slett» for å bekrefte slettingen

Slik rapporterer du andres bilder av deg

Når andre legger ut bilder der du er med, uten din tillatelse, kan du rapportere disse for å få dem fjernet. Trykk her for å komme til skjemaet du må fylle ut.

En rapportering må imidlertid gjennomgås av Facebook, noe som pleier å ta minst ett døgn, ofte opptill 2-3. Dersom noen forutsetninger er uklare, kan det være nødvendig å rapportere flere ganger før det blir godkjent. Derfor kan det ofte være mer effektivt å kontakte vedkommende som har publisert bildet og spørre om vedkommende kan slette det.

Hvis du har blitt tagget i bildet kan en annen løsning være å fjerne taggen. Hvordan du gjør det kan du lese ved å trykke her.