Slik rapporterer du bilder på Instagram

Instagram er et sosialt medium for deling av bilder og video, som brukes av over 2,5 millioner i Norge og flere milliarder på verdensbasis. Har noen lagt ut bilde av deg uten samtykke? Følg denne veiledningen.

ung dame som står i en storby mens hun chatter på telefonen. en sku av hjerter, meldinger og folk er rundt henne, som fra instagram

Hva er Instagram?

Instagram er en app og sosialt medium for deling av bilder. Brukere kan også dele korte videoklipp i feeden, samt historier og reels. .

I Norge hadde 2,5 millioner* brukere en profil i 2020 og 24 prosent av befolkningen brukte tjenesten ukentlig eller oftere. Veksten drives av aldersgruppen 30-59 år. Internasjonalt har tjenesten over en milliard aktive brukere og til sammen ligger det per 2020 ute mer enn 50 milliarder bilder.

Tjenesten gjør det mulig for brukere å ta et bilde, legge til enkle effekter, og deretter dele det med andre Instagram-brukere som er koblet til på det sosiale nettverket.

Slik rapporterer du et bilde

Om noen har brutt personvernrettighetene dine ved å publisere et bilde på Instagram uten samtykke, kan dette rapporteres slik at bildet slettes. Skjemaet, som du finner lenke til under, kan brukes uavhengig av om du har egen Instagram-konto eller ikke.

Dette skjemaet kan også brukes om et barn du har foreldrerett til er avbildet uten ditt samtykke.

Trykk her for å gå til skjemaet

Følg fremgangsmåten beskrevet steg for steg. Fyll ut skjemaet så nøyaktig du kan. Det er vanskelig å si hvor lang tid det tar før Instagram svarer, men ha i tankene at med over 100 millioner brukere mottar Instagram ganske mange henvendelser daglig.

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.

Hartvig Abrahamsen, Mats; Dvergsdal, Henrik; Askheim, Svein: Instagram i Store norske leksikon på snl.no. Hentet 31. mai 2022 fra https://snl.no/Instagram