Begrense innsyn på Facebook

Det være lurt å begrense innsyn på Facebook-profilen sin. Spesielt hva de som ikke er dine venner kan se. Det er forebyggende for at andre kan lage en falsk profil i ditt navn, og for å minimere uønkset kontakt eller oppmerksomhet.

I denne veiledningen viser vi deg hvordan man begrenser innsyn til profilen så mye som mulig for alle andre enn Facebook-vennene dine.

damehånd som holder iphone med en sky av kommentarer, likes, venner etc fra sosial medier

Begrense innsyn

Det første man bør gjøre for å begrense profilen sin er å sørge for at basisinformasjonen din ikke er offentlig synlig. Basisinformasjon omhandler ting som bosted, hvor man kommer fra, hvilke skoler man har gått på og fødselsdato. Dette kan man gjøre ved å:

Personverninnstillinger

I personverninnstllinger kan du begrense hvem som ser din aktivitet på facebook. Hvem kan se dine innlegg, bilder, eller hvem kan kontakte deg.

Innstillinger for profil og tagging

Denne kategorien avgjør hvem som kan skrive på din tidslinje og hvem som kan se bilder du er tagget i. I tillegg er det en seksjon som heter “Gjennomgang”, hvor du har mulighet til å godkjenne eller avslå at noen tagger deg. Du kan også se hvordan profilen din ser ut for noen du ikke er venner med.

Sjekk hvordan din profil ser ut for offentligheten

Etter at du har gått gjennom alle disse valgene, kan du sjekke hvordan offentligheten faktisk ser din profil. Det kan være lurt å gjøre en slik sjekk til slutt. For det er mange valg, og lett å overse.