Slett deg fra X

X (Twitter) er et av verdens største sosiale nettverk hvor en kan opprette profil og dele meldinger på maks 280 tegn med resten av verden. Her får du veiledning til hvordan du kan slette din konto.

mann som holder iphone med en sky av kommentarer, likes, venner etc fra sosial medier som Twitter

Hva er X?

X er et av verdens største sosiale nettverk. X tilbyr sine brukere en plattform for kommunikasjon i veldig kort format, også omtalt som mikroblogging. Brukere kan poste og lese innlegg på inntil 280 tegn.

Hver bruker har også sin egen personlige strøm hvor de fortløpende får innlegg fra personer de har valgt å følge. Brukere kan også «like» andres innlegg og svare på dem. Man kan også poste andres innlegg på sin egen profil for å gi dem mer oppmerksomhet, såkalt reposting. Det er vanlig å bruke emneknagger i poster for å markere dem med tema, slik at personer som er interessert i det aktuelle temaet lettere finner relevant innhold.

Hvordan sletter du din brukerkonto?

Nå er kontoen lagt til sletting. Du har 30 dager på deg til å angre, noe som innebærer at hvis du logger inn innen 30 dager, blir slettingen avbrutt. Etter 30 dager vil alt innhold knyttet til kontoen din, inkludert selve kontoen, slettes uten mulighet for gjenoppretting.

Husk at informasjon lagret av Google vil kunne dukke opp i Google-søk. Google søker igjennom sidene og fjerner utdatert innhold, men det kan ta en stund.

Ervik, Andreas; Holm, Adrian: Twitter i Store norske leksikon på snl.no. Hentet 31. mai 2022 fra https://snl.no/Twitter

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.