Slik rapporterer du en hacket X-konto

X (Twitter) er et av verdens største sosiale nettverk, hvor en kan opprette profil og dele meldinger på maks 280 tegn med resten av verden. Her får du veiledning til hvordan du kan rapportere en hacket X-konto.

mann som holder iphone med en sky av kommentarer, likes, venner etc fra sosial medier

Hva er X?

X er et av verdens største sosiale nettverk. X tilbyr sine brukere en plattform for kommunikasjon i veldig kort format, også omtalt som mikroblogging. Brukere kan poste og lese innlegg på inntil 280 tegn.

Hver bruker har også sin egen personlige strøm hvor de fortløpende får innlegg fra personer de har valgt å følge. Brukere kan også «like» andres innlegg og svare på dem. Man kan også poste andres innlegg på sin egen profil for å gi dem mer oppmerksomhet, såkalt reposting. Det er vanlig å bruke emneknagger i poster for å markere dem med tema, slik at personer som er interessert i det aktuelle temaet lettere finner relevant innhold.

Slik rapporterer du en hacket X-konto

Dersom kontoen din på X har blitt hacket og overtatt av noen andre, er det viktig at hendelsen blir rapportert inn slik at du får tilbake kontroll.

Sørg først og fremst at du har forsøkt å gjenopprette passord her. Forsøk å skriv inn både brukernavn og e-postadresse, og sørg for å se etter e-posten i alle mulige e-postkontoer som du har brukt med din X-profil.

Dersom dette på ingen måte hjelper, klikk her og foreta følgende valg:

Fyll deretter inn brukernavnet og e-postadressen og beskriv hendelsen. Husk å skrive på engelsk.

Hvis du har mistet tilgang til selve e-postkontoen som er tilknyttet din X-profil, vennligst se her på denne siden. Velg engelsk språk øverst til høyre dersom veiledningen ikke dukker opp.

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.