Slik rapporterer du en falsk X-konto

X (Twitter) er et av verdens største sosiale nettverk hvor en kan opprette profil og dele meldinger på maks 280 tegn med resten av verden. Her får du veiledning til hvordan du kan rapportere en falsk X-konto.

mann som holder iphone med en sky av kommentarer, likes, venner etc fra sosial medier

Hva er X?

X er et av verdens største sosiale nettverk. X tilbyr sine brukere en plattform for kommunikasjon i veldig kort format, også omtalt som mikroblogging. Brukere kan poste og lese innlegg på inntil 280 tegn.

Hver bruker har også sin egen personlige strøm hvor de fortløpende får innlegg fra personer de har valgt å følge. Brukere kan også «like» andres innlegg og svare på dem. Man kan også poste andres innlegg på sin egen profil for å gi dem mer oppmerksomhet, såkalt reposting. Det er vanlig å bruke emneknagger i poster for å markere dem med tema, slik at personer som er interessert i det aktuelle temaet lettere finner relevant innhold.

Slik rapporterer du en falsk konto

X lar deg enkelt rapportere falske profiler, såfremt at du kan bevise at den falske profilen handler om deg.

For at X skal kunne undersøke om det er en etterligning/falsk konto, trenger de en del personlig informasjon om den personen som er krenket. Blant annet ber de om følgende:

  • Brukernavnet til personen som etterligner deg (eller URL-adressen til profilen)
  • Ditt X-brukernavn, hvis du har
  • Kort beskrivelse av innholdet på kontoen som etterligner deg
  • E-postadressen din, så X kan kontakte deg

Ervik, Andreas; Holm, Adrian: Twitter i Store norske leksikon på snl.no. Hentet 31. mai 2022 fra https://snl.no/Twitter

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.