Slik sletter du dine poster fra X

X (Twitter) er et av verdens største sosiale nettverk hvor en kan opprette profil og dele meldinger på maks 280 tegn med resten av verden. Her får du veiledning til hvordan du kan slette dine poster fra X.

mann som holder iphone med en sky av kommentarer, likes, venner etc fra sosial medier

Hva er X?

X er et av verdens største sosiale nettverk. X tilbyr sine brukere en plattform for kommunikasjon i veldig kort format, også omtalt som mikroblogging. Brukere kan poste og lese innlegg på inntil 280 tegn.

Hver bruker har også sin egen personlige strøm hvor de fortløpende får innlegg fra personer de har valgt å følge. Brukere kan også «like» andres innlegg og svare på dem. Man kan også poste andres innlegg på sin egen profil for å gi dem mer oppmerksomhet, såkalt reposting.

Det er vanlig å bruke emneknagger i poster for å markere dem med tema, slik at personer som er interessert i det aktuelle temaet lettere finner relevant innhold.

Slette poster

X er svært populær. Tjenesten gir deg mulighet til å dele korte kommentarer på maks 280 tegn. Men selv dette er nok til at det kan komme ut utsagn og meninger som en kanskje ikke vil ha stående på nett.

X er samtidig høyt indeksert i søketjenesten Google. Om du har X-profil i fullt navn, vil da dine meldinger komme høyt opp når du søker opp deg selv på Google. Det er det ikke alle som syns er positivt når utsagnene er tatt ut av sammenhengen, eller om en senere angrer på noe en har skrevet.

Heldigvis kan du enkelt slette dette i ettertid fra X.

Ervik, Andreas; Holm, Adrian: Twitter i Store norske leksikon på snl.no. Hentet 31. mai 2022 fra https://snl.no/Twitter

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.