Aktiver totrinnspålogging på Apple-ID

Totrinnspålogging (autentisering) er et ekstra sikkerhetsnivå for innlogging på Apple. I denne veiledningen viser vi hvordan du aktiverer totrinnspålogging på Apple.

Skrivebord sett ovenfra med hender som jobber på ulike apple produkter. Alle disse trenger Apple-ID

Hva er Apple-ID?

Apple-ID-en din er nøkkelen til mange ting du gjør med Apple.

Apple-ID-en er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester som App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime med flere. Den inkluderer e-postadressen og passordet du bruker til å logge på, i tillegg til all kontakt-, betalings- og sikkerhetsinformasjon du bruker på de ulike tjenestene til Apple.

Du kan logge deg på alle Apple-tjenester med én Apple-ID og ett passord.

Det er viktig at det bare er du som har mulighet til å få tilgang til kontoinformasjonen, oppdatere passordet, bruke dataene du lagrer og holder oppdatert med iCloud, eller foreta iTunes- og App Store-kjøp med kontoen din.

Hva er totrinnspålogging?

Totrinnspålogging er en ekstra sikkerhetsfunksjon for Apple-ID-en din som hindrer at andre får tilgang til eller bruker kontoen din selv om de kan passordet ditt.

Med totrinnspålogging logger du inn med noe du vet (ditt passord) i tillegg til noe du får (en kode på telefon). Dette hindrer andre uvedkommende å logge inn med din konto, selv om de har ditt passord. Sikkerheten din øker betraktelig med totrinnspålogging og vi anbefaler at det aktiveres snarest mulig.

Den krever at du bekrefter identiteten din ved hjelp av en av enhetene eller en annen godkjent metode før du kan:

  • Logge deg på Apple-ID-kontosiden din
  • Gjøre et iTunes-, iBooks- eller App Store-kjøp fra en ny enhet
  • Logge deg på iCloud på en ny enhet eller på iCloud.com
  • Logge deg på iMessage, Game Center eller FaceTime
  • Få Apple-ID-relatert kundestøtte fra Apple

Kilde: support.apple.com

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.