Aktiver totrinnspålogging på WhatsApp

Totrinnspålogging (autentisering) er et ekstra sikkerhetsnivå for innlogging på WhatsApp. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du aktiverer dette på WhatsApp.

Nærbilde av en hånd som ser på en totrinnsbekreftelses-kode på en telefon med den ene hånda og skriver med den andre på data.Getty Images

Hva er WhatsApp?

WhatsApp er en tjeneste som brukes til å utveksle meldinger, bilder, videoer, dokumenter og taleanrop. WhatsApp er gratis og benyttes over hele verden.

Tjenesten er sikker og bruker ende-til-endre kryptering for å sikre at kun avsender og mottaker kan lese innholdet.

Hva er totrinnspålogging?

Med totrinnspålogging logger du inn med noe du har (mobilen din via SMS-bekreftelse) i tillegg til noe du vet (PIN-kode). Dette hindrer uvedkommende å logge inn med din konto, selv om de kan gjennomføre SMS-bekreftelsen. Sikkerheten din øker betraktelig med totrinnspålogging og vi anbefaler at det aktiveres.

Hvorfor er denne totrinnspåloggingen annerledes fra andre tjenester?

Totrinnspålogging er ikke nødvendigvis synonymt med en godkjenningskode på mobilen. Ofte logger man seg på med brukernavn og passord. Man logger seg da på med ett trinn/én faktor – noe du vet.

Når man legger til ekstra sikkerhet med totrinns, legger man til ett trinn/én faktor til, med noe du har. Ofte mobilen din, derav godkjenningskodene i app eller over SMS.

WhatsApp krever derimot ikke et passord for å bruke tjenesten. Du må imidlertid angi og bekrefte ditt mobilnummer. Standardtrinnet er derfor noe du har – til forskjell fra andre tjenester. Det ekstra trinnet for WhatsApp blir derfor noe du vet.

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.