Oppfordrer alle norske IT-eksperter til å gi bort gratis foredrag i stor nasjonal dugnad


Siden 2013 har fagdirektør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Roar Thon, årlig gjennomført 30 foredrag i den store foredragsdugnaden under Nasjonal sikkerhetsmåned. Nå oppfordrer han alle innenfor sikkerhetsmiljøet til å dele sin kunnskap med foreninger og virksomheter over hele Norge.

–  Det er et umettelig behov for kompetente foredragsholdere på informasjonssikkerhet. Bruker du noe av din tid på denne dugnaden i oktober er det bra for alle som får faglig påfyll. Det er også bra profilering for virksomheten du representerer å bli synlig på denne måten. For at Norge som samfunn skal bli tryggere digitalt, er vi avhengig av at flest mulig deltar, sier NSMs fagdirektør.

Dugnad for en tryggere digital hverdag for alle

For 11. året på rad gjennomføres den årlige kampanjen Nasjonal sikkerhetsmåned i oktober. Målet med kampanjen er å gi nordmenn – både privat og på jobb – en tryggere digital hverdag. En av mange aktiviteter er «Foredragsdugnaden». Her kan eksperter og virksomheter innen informasjonssikkerhet gi bort et eller flere gratis foredrag. 

– Dette er en unik mulighet for virksomheter til å dele av sine faglige kunnskaper med alt fra større virksomheter til organisasjoner og foreninger. På våre nettsider sikkert.no kan du enkelt registrerer deg med et eller flere foredrag. Virksomheter som ønsker faglig påfyll eller inspirasjon, kan enkelt bestille foredrag mot et lite administrasjonsgebyr. Det er dugnadsarbeid av beste merke hvor vår jobb er å koble foredragsholder og mottaker, sier prosjektleder for Nasjonal sikkerhetsmåned, Karoline Tømte. 

Tilpasser foredragene til forskjellige mottakere

De endelige temaene for foredragene blir ofte til i dialog med de som bestiller en ekspert til sin arbeidsplass eller til det lokale laget. 

– Det kan være alt råd for å bygge god digital sikkerhetskultur blant de ansatte til mer konkrete utfordringer, som gode og sikre rutiner for mer hjemmekontorjobbing, sier Tømte.

Thon håper eksperter fra hele landet melder seg på foredragsdugnaden. Han forteller om en stor variasjon i hvilke temaer virksomheter ønsker mer kunnskap om.

– Jeg forsøker å tilpasse foredragene til mottakerens behov. Et godt tips er å forenkle og gjøre tips og råd mest mulig tilgjengelig for flest mulig. Foredragsholdere som kommer fra virksomheter, bør også være mer opptatt av å gi gode faglige råd enn å selge sine tjenester. Det tror jeg både virksomheten og de som hører på foredragene er tjent med på sikt, sier NSMs fagdirektør. 

Oppfordrer spesielt kvinnelige IT-eksperter til å delta

NorSIS og NSMs fagdirektør oppfordrer spesielt kvinnelige IT-eksperter til å registrere seg som bidragsytere i den store foredragsdugnaden.

– Jeg vet det er mange svært dyktige kvinner der ute. Dessverre er det slik at på seminarer, konferanser og andre arrangementer innenfor denne sektoren at menn er overrepresenterte. Dette er en fin anledning til å gjøre noe med det, sier fagdirektør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Roar Thon.