Google: Sletting av erotiske søkeresultater i ditt navn

Har du blitt plaget av ukjente, erotiske lenker som dukker opp i forbindelse med navnsøk i Google? I denne artikelen finner du ut hvorfor dukker det opp og hvordan du blir kvitt det.

Forstørrelsesglass på søkemotorfelt, der man kan få opp erotiske søkeresultater i ditt navn

Hvordan fungerer egentlig Google?

Google er en søkemotor som henter informasjon fra alle offentlige nettsider på internett, og gjør disse tilgjengelig for brukerne som utfører søk.

Mange tror at informasjonen kommer fra Google selv, men det er ikke riktig. Informasjonen i søkeresultatene kommer fra hver enkelt nettside som Google har “indeksert” i sine søkeresultater, og gjort tilgjengelig for den som søker. Rangeringen og vektingen av disse resultatene baseres på ulike faktorer som blant annet nøkkelord på den aktuelle siden.

For eksempel, hvis teksten “Kari Nordmann” kommer frem på en nettside, så vil ‘Kari’ og ‘Nordmann’ indekseres som to separate nøkkelord. Disse nøkkelordene er da sentrale faktorer som bidrar til at nettsiden vises når noen søker Kari, Nordmann eller Kari Nordmann i Google.

Men hvorfor dukker disse erotiske sidene på mitt navn?

Dessverre så ser vi at mange nettsider er programmert til å misbruke nøkkelord-mekanismen som nevnt ovenfor. Disse nettsidene er spesifikt laget for å “stjele” navn fra andre nettsider (som nettkataloger, sosiale medier, etc.) og spy ut vilkårlige nettsider basert på ulike nøkkelord.

Mange mistenker at disse sidene er laget av et menneske med målrettede hensikter, men i realiteten blir nettsidene generert automatisk av en “robot” som er forhåndsprogrammert til å hente- og spy ut informasjon. Når man besøker disse sidene, så videresendes man ofte til en annen side hvor det promoteres for erotisk innhold.

Hvordan sletter man erotiske søkeresultater?

For å slette disse oppføringene fra Google sine søkeresultat kan det sendes forespørsel om sletting ved å fylle ut dette skjemaet (åpnes i ny fane).

Foruten vanlige opplysninger så kreves det at du oppgir:

  • Nettadressen til resultatsiden for Google-søket som viser nettstedet med seksuelt innhold.
  • Nettadressen til nettsiden som viser navnet ditt.

Sistnevnte kan være utfordrende å hente ut ettersom nettsidene har en tendens til å videresende deg til en annen nettside så fort den besøkes. Klikk på overskriftene nedenfor for å se hvordan du går fram.

Hva skjer med nettsiden etter at jeg har sendt inn dette skjemaet?

Dessverre blir ikke nettsiden “borte” fra nettet, den vil bare slutte å komme opp i google søk. Google er primærmåten folk navigerer seg rundt på nettet.

Hvis man mener innholdet på siden er såpass støtende eller krenkende at det må fjernes helt fullstendig, må man ta kontakt med de som drifter siden eller de som eier domenet som blir brukt.

For å finne ut om eieren av siden/domenet kan man bruke denne veiledningen: Hvem eier nettsiden? Og sende e-post til de adressene som dukker opp i et slikt søk, og forklare at nettsiden blir brukt feil.

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.