Slik skjuler du treff fra Google

Du kan benytte deg av «retten til å bli glemt» for å få skjult søketreff.

Søknadssiden finner du her: https://www.google.com/webmasters/tools/legal-removal-request?complaint_type=rtbf&hl=no

 Du trenger ingen Google-konto for å sende inn en søknad. Du er imidlertid nødt til å legge ved et bilde eller en scanning av legitimasjon eller et dokument som bekrefter identiteten din.

Google har blant annet følgende å si om dokumentasjonen du kan bruke:

Du kan dekke til deler av dokumentet (f.eks. personnummeret) så lenge resten av informasjonen identifiserer deg. Du kan også dekke til bildet, med mindre du ber om å få fjernet sider som har bilder av deg. Google bruker denne informasjonen utelukkende til å dokumentere at forespørselen virkelig kommer fra deg, og kopien av informasjonen slettes innen en måned etter at forespørselen om fjerning er ferdigbehandlet – forutsatt at loven ikke krever noe annet.

Google gjør en vurdering i hvert enkelt tilfelle, og det kan være at søknaden din blir avslått. Om så skjer og du er uenig i avgjørelsen, kan du sende inn søknaden på nytt, eller ta saken videre til Datatilsynet, som fungerer som klageinstans.
Veiledning på hvordan du klager til Datatilsynet finner du her: Hvordan kan jeg klage til Datatilsynet
Etter å ha lest veiledningen, kan du trykke HER for å rapportere avvik.

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.