Facebookprofiler som salgsvare på nett

Slettmeg mottar mange henvendelser om hackede Facebookprofiler. Motivasjonen til de som stjeler profilene ser i endel tilfeller ut til å være å videreselge kontoene.

person i hettegenser sitter foran data og hacker facebook-konto

Aktivere totrinnspålogging

Våre viktigste råd for å unngå dette er å sørge for å ta tilbake kontoer som er hacket og å aktivere totrinnspålogging på alle kontoer der det er mulig.

Dette problemet skyldes at Facebookprofiler er attraktive for svindlere. De bruker den som en kanal for å nå ut til kontaktlisten knyttet til profilen. De spiller på, og utnytter, tilliten mellom profileieren og hans eller hennes kontakter. Det gir dem mulighet til å sende meldinger eller på andre måter utnytte opplysninger om kontaktene de får tilgang til gjennom Facebookprofilen.

Hackede Facebookprofiler er attraktiv salgsvare på nett

Det å utnytte dine venners tillit til deg, gjør det attraktivt å stjele kontoen. På denne måten kan svindlere nå ut med budskap eller svindelforsøk til dine venner. Fordi de er innenfor tillitsbarriæren, kan Facebookvennene lettere bli ofre for svindel. Dette gjør hackede Facebookprofiler til en attraktiv salgsvare på nett.

Vi ser også at kjøp og salg av Facebookprofiler kan være et ledd i en større identitetssvindel.

Slettmeg

Om Slettmeg Vår primæroppgave er å svare på e-post og telefoner og ikke minst ha god oversikt ov…

Slettmeg 07.06.2022

Hvordan overtas profilene og hvordan kan du unngå dette

Hacking av Facebookprofiler skjer på ulike måter. Som regel er skyldes det at brukernavn og passord har kommet på avveier og misbrukes av uvedkommende eller videreselges til svindere.

Først og fremst bør du aktivere totrinnspålogging på Facebook og e-posten du har knyttet opp mot Facebookkontoen din. Da vil det være vanskelig for uvedkommende å logge seg på eller ta over Facebook-kontoen din.

Dersom noen overtar kontoen din, sørg for å ta den tilbake. Vi ser ofte at de som får kontoen hacket heller oppretter en ny konto enn å forsøke å ta tilbake kontrollen. Deretter kontakter de kontaktene sine, sier de har opprettet ny konto på grunn av hacking og ber om å knytte kontakt på nytt.

Hvis dette utvikler seg til å bli normalen, vil svindlere også gjøre dette. Det ser vi allerede endel eksempler på. Det vil etterhvert gjøre det svært vanskelig å skille mellom både ekte og falske profiler,  og ekte og falske henvendelser.