Hacket Facebook

Facebook er verdens største nettsamfunn med over en milliard aktive brukere på verdensbasis. Slik går du frem dersom Facebook-profilen din er hacket av uvedkommende.

person i hettegenser sitter foran data og hacker facebook-konto

Dersom profilen din på Facebook er hacket, må Facebook få bekreftet at du er den rettmessige eieren. Det er din jobb å bevise dette. Det kan du gjøre ved å sende inn kopi av gyldig ID, som førerkort, bankkort eller pass.

Slik går du frem

Facebook sin offisielle metode for hackede kontoer har mange valg, muligheter og utfall. Det er derfor vanskelig å gi en konkret veiledning, men du kan alltids trykke deg frem og tilbake eller starte på nytt.

Du blir bedt om å søke opp profilen din ved bruk av mobilnummer eller e-post. Som regel er dette endret av vedkommende som har tatt over kontoen din, og du vil ikke få noen treff. I dette tilfellet kan du lime inn profillenken (ofte https://www.facebook.com/fornavn.etternavn) til profilen det gjelder. Eventuelt kan du søke på brukernavnet (ofte fornavn.etternavn, men det varierer).

OBS! Du må benytte en enhet du har vært innlogget med tidligere. Dersom du har brukt PC, er dette alternativet å anbefale. Du kan også gjennomføre prosessen via mobil. For å få tilbake kontoen via app må du åpne appen og trykke på «Logg inn på annen konto». Så kan du gjennomføre samme prosess.

  1. Gå til Facebook sin offisielle metode for hackede kontoer ved å trykke her.
  2. Følg instruksene på siden steg for steg, og fyll ut skjemaet så nøyaktig som du kan.
  3. Dersom du får beskjed om at du får tilsendt en kode på e-post, men e-postadressen oppgitt ikke er din, kan du endre denne. Det varierer litt hva knappen heter, men det er noe lignende «Jeg har ikke tilgang til disse» eller «Benytt en annen verifiseringsmetode».

Du kan få beskjed om å bekrefte en kode som sendes på e-post. Ofte må man også skanne ID for å bekrefte at kontoen i realiteten tilhører deg. Dersom Facebook sier de skal kontakte deg, er det vanskelig å si hvor lang tid det tar før de svarer. Ha i tankene at Facebook har over to milliarder aktive brukere per måned.

Utestengt konto

Det kan også hende at skjemaet ikke gir deg noe mulighet for å få tilbake tilgangen. Dersom du for eksempel har en Facebook-konto som først har blitt hacket, og deretter blitt utestengt på grunn av brudd på retningslinjer, vil kanskje ikke denne veiledningen fungere. Sjekk om du har fått e-post eller varsel fra Meta. Der vil du finne instruksjoner for hvordan du bør gå frem.

En dame bruker telefonen sin til å hente kode for totrinnsbekreftelse til å åpne opp noe på mac'en sin

Fire enkle råd for sikker pålogging

I denne veiledningen gir vi deg fire enkle råd for sikker pålogging. De fleste av oss må håndter…

Digital sikkerhet for privatpersoner 06.06.2022