Hacket Facebook

Facebook er verdens største nettsamfunn, med over en milliard aktive brukere på verdensbasis. Slik går du frem dersom Facebook-profilen din har blitt hacket av uvedkommende.

person i hettegenser sitter foran data og hacker facebook-konto

Dersom profilen din på Facebook har blitt hacket må Facebook få bekreftet at du er den rettmessige eieren. Det er din jobb å bevise dette, som regel ved å sende inn kopi av gyldig ID, som førerkort, bankkort eller pass.

Slik går du frem

Facebook sin offisielle metode for hackede kontoer har mange valg, muligheter og utfall. Det er derfor vanskelig å gi konkret veiledning til dine valg, men du kan alltids trykke deg frem og tilbake – eller starte på nytt.

Du blir bedt om å søke opp profilen din ved bruk av mobilnummer eller e-post. Som regel er dette endret av vedkommende som har tatt over kontoen din, og du vil ikke få noen treff. I dette tilfellet kan du lime inn profillenken (ofte https://www.facebook.com/fornavn.etternavn) til profilen det gjelder, eventuelt brukernavnet (ofte fornavn.etternavn, men det varierer).

OBS! Du må benytte en enhet du har vært innlogget på profilen din tidligere. Dersom du har brukt PC er dette alternativet å anbefale, men du kan også gjennomføre prosessen via mobil. For å få tilbake kontoen via app må du åpne appen, trykke på «Logg inn på annen konto», for så å gjennomføre samme prosess.

  1. Gå til Facebook sin offisielle metode for hackede kontoer ved å trykke her.
  2. Følg instruksene på siden steg for steg, og fyll ut skjemaet så nøyaktig som du kan.
  3. Dersom du får beskjed om at det blir sendt en kode på e-post, men e-postadressen oppgitt ikke er din, kan du endre denne. Det varierer litt hva knappen heter, men det er noe lignende «Jeg har ikke tilgang til disse» eller «Benytt en annen verifiseringsmetode».

Dersom Facebook sier de skal kontakte deg er vanskelig å si hvor lang tid det tar før Du kan få beskjed om å bekrefte en kode som blir sendt på e-post. Ofte må man også skanne ID for å bekrefte at kontoen i realiteten tilhører deg. Dersom Facebook sier de skal kontakte deg er det vanskelig å si hvor lang tid det tar før de svarer. Ha i tankene at Facebook har over to milliarder aktive brukere per måned.

En dame bruker telefonen sin til å hente kode for totrinnsbekreftelse til å åpne opp noe på mac'en sin

Fire enkle råd for sikker pålogging

I denne veiledningen gir vi deg fire enkle råd for sikker pålogging. De fleste av oss må håndter…

Sikkerhetskultur 06.06.2022