Oppfordrer alle norske bedrifter til å bli med på stor nasjonal sikkerhetsdugnad i oktober


For SMB Norge som organiserer mer enn 5000 små og mellomstore norske bedrifter var det helt naturlig å inngå et partnerskap med NorSIS i forbindelse med årets Nasjonal Sikkerhetsmåned. Nå inviterer NorSIS hele bedrifts-Norge til å komme med sine gode ideer for å gjøre årets store nasjonale sikkerhetsdugnad enda mer slagkraftig.

– Det er svært verdifullt for oss å ha samarbeidspartnere med på laget når vi skal skape engasjement og synlighet rundt Nasjonal sikkerhetsmåned. Samarbeidspartnere bidrar med alt fra aktiviteter og arrangementer, faglige bidrag i forbindelse med medieutspill til å spre budskapet digital sikkerhet i sine og andre kanaler. Vår erfaring er at det for mange virksomheter er viktig å delta i den store dugnaden Nasjonal sikkerhetsmåned er, ut fra et samfunnsansvarsperspektiv, sier prosjektleder for Nasjonal sikkerhetsmåned og seniorrådgiver i NorSIS, Karoline Tømte.

I fjor var det hele 24 partnere fra både det private og offentlige som bidro på en rekke måter. Det inkluderte blant annet Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM), Buypass,  Bits, Orange Cyberdefense, Regnskap Norge og Kiwa.

En tryggere digital hverdag for næringsliv og befolkning

Formålet med Nasjonal sikkerhetsmåned er å bidra til å en tryggere digital hverdag, for næringsliv og befolkning, gjennom økt kompetanse og styrket bevissthet.

– For våre medlemmer er deltakelsen i Nasjonale sikkerhetsmåned positivt på mange måter. Vi får tilgang til eksperter på informasjonssikkerhet som klarer å forklare problematikken på en forståelig måte. Vi tar samfunnsansvar for å redusere den digitale sårbarheten til oss alle, og vi får synliggjort at det er akkurat like viktig i en liten som en stor virksomhet å ha en god digital dømmekraft, sier salgs- og markedssjef i SMB Norge, Are Jerstad.

– God digital sikkerhet handler om samarbeid

SMB-sektoren representerer, ifølge tall fra SSB, 99 % prosent av det norske næringslivet med alle bransjer representert. Ifølge Jerstad handler god digital sikkerhet for alle om samarbeid.

Samarbeidet om Nasjonal sikkerhetsmåned er også for dem naturlig da både de og NorSIS er opptatt av å hjelpe de mange hundre tusen norske små og mellomstore bedriftene med å redusere din digitale sårbarhet.

– Det er viktigere enn noen gang å hjelpe disse lederne med å gjøre gode valg. SMB Norge sin rolle er å være samlende å legge til rette for at disse kan skape vekst og trygge arbeidsplasser. Digital sikkerhet er viktigere enn noensinne, sier salgs- og markedssjefen i SMB Norge.

Ønsker innspill fra hele bedrifts-Norge

Tømte oppfordrer alle som har innspill til konkrete aktiviteter, som ønsker å delta i foredragsdugnaden eller vil bli en partner til å ta kontakt.

Målet vårt er å skape masse engasjement rundt digital sikkerhet i oktober, og vise fram alt det gode arbeidet som gjøres av små og store aktører landet rundt. Slik kan vi sørge for at flest mulig lærer mest mulig om sikkerhet og sammen skape en trygg digital hverdag for alle, sier prosjektlederen i NorSIS.

I fjor bidro samarbeidspartnerne også i nyhetsbrev som NorSIS sendte ut i løpet av Nasjonal sikkerhetsmåned, det ble samarbeidet om webinarer og podcaster om informasjonssikkerhet og utviklet små filmer med det formål å gjøre norske virksomheter litt bedre beskyttet mot dataangrep og forskjellige typer svindel.

– Din bedrifts kunnskap eller engasjement kan være viktig for mange

– Alle innspill og ideer som kan få norske arbeidstakere i både offentlig og privat sektor til å ta tryggere digitale valg i sin hverdag mottas med stor takk. Vi vet det er mange der ute som har kunnskap som er verdifull for andre, eller et engasjement for å få ut budskapet. Det er disse vi ønsker skal høre av seg, sier prosjektleder Karoline Tømte i Nasjonal sikkerhetsmåned.

 

Her kan du lese mer om hvordan din virksomhet kan bli med på Nasjonal sikkerhetsmåned