Ny fremgangsmetode for kontokapring på Instagram

Gjennom vår førstelinje Slettmeg.no ser vi nå en endret fremgangsmetode for kontokapring på Instagram, som ofte omtales som hacket konto. Selv om prinsippet bak svindelen er det samme, har fremgangsmetoden endret seg. Tidligere lokket svindlerne med konkurranser og penger, nå utnytter de venners tillit.

Utnytter Instagram sin venne-funksjon

Nå ser vi at svindlerne utnytter Instagram sin nye metode for å verifisere en allerede hacket konto. Du får en direkte melding (dm) av en venn som trenger hjelp til å få tilbake tilgangen til sin konto. Som regel ber vedkommende deg om å sende skjermbilde av en link du får på SMS slik at du kan hjelpe h*n med å få tilbake kontoen. Lenken er ikke en verifiseringslink, men en engangslink som tilbakestiller ditt passord på Instagram. Ved å sende linken gir du fra deg tilgang til din Instagram.

Eksempel på fremgangsmetoden som blir brukt

Hvordan beskytte seg?

  • Aktiver totrinnspålogging
  • Vær kritisk til henvendelser du får på sosiale medier

Det viktigste rådet er å aktivere totrinnspålogging på Instagram og vær kritisk til henvendelser du får på melding dersom du må gi fra deg opplysninger. Hvis du er i tvil om henvendelsen er ekte anbefaler vi at du kontakter personen via SMS, Facebook eller andre kanaler.

Subscribe to our newsletter!