Nasjonal Sikkerhetsmåned: Dine personopplysninger er gull verdt


I 2018 får Norge nye personvernregler. Innbyggerne får nye og styrkede rettigheter. Alle virksomheter som behandler personopplysninger om egne ansatte, kunder, brukere eller andre må følge de nye reglene. Er vi forberedt? Vet vi hva dette vil bety for oss som ansatte eller privatpersoner? Hvilket forhold har vi til våre egne personopplysninger? De fleste er av den oppfatning at de har lite å skjule, men det er likevel en del informasjon som vi gjerne vil ha for oss selv. Hvor sårbare blir vi når vi surfer på nettet eller deler innhold på sosiale medier? Det vi sier og gjør på sosiale medier i fritiden kan også få konsekvenser på jobb.

Ukens tema – dine personopplysninger er gull verdt!

I andre uken av Nasjonal Sikkerhetsmåned blir det satt fokus på personopplysninger både i sammenheng med de nye personvernreglene og i bruk av sosiale medier.

sikkert.no kan du se hvordan det går når gjengen i tegneserien Lunch skal kurses i sosiale medier. EU sitt informasjonssikkerhetsorgan ENISA har laget en informasjonsvideo om de nye personvernreglene.

Du kan også lese følgende gjesteartikler :

Ukens veiledninger

Verdt å vite om personvern

Retten til privatliv har en verdi som er vanskelig å måle. Mange av oss ser verdien først når opplysninger om oss havner på avveier og vi opplever at integriteten vår er truet.

Les veiledningen om personvern og de ny reglene på nettvett.no

Virksomheters sikkerhet i sosiale medier

Alle virksomheter i Norge har en viss tilstedeværelse på nett, og mange velger å være aktive på sosiale medier. I denne veiledningen forklarer vi hva virksomheter bør være oppmerksomme på for å holde seg sikre på sosiale medier.

Les veiledningen om virksomheters sikkerhet i sosiale medier på nettvett.no

Sikkerhet i sosiale medier

Sosiale medier er tjenester på Internett som gjør det mulig for mennesker å dele informasjon med hverandre. Tjenester som Facebook, Twitter, LinkedIn og YouTube er i dag så integrert i måten vi kommuniserer på at de er en naturlig del av dagliglivet på nettet.

Tjenestene er nyttige men kan også øke sårbarheter, ikke bare for deg, men for din familie, venner eller organisasjonen du jobber i. I denne veiledningen tar vi for oss de ulike farene forbundet med sosiale medier og hvordan du med enkle grep kan nyte en tryggere hverdag på nett.

Les veiledningen om sikkerhet i sosiale medier på nettvett.no