Slik sletter du avdøde fra Instagram

Instagram er et sosialt medium for deling av bilder og video, som brukes av over 2,5 millioner i Norge og flere milliarder på verdensbasis. Slik kan du slette avdøde fra Instagram.

Trist dame holder seg for øynene med telefonen foran seg, og sørger over avdøde.

Hva er Instagram?

Instagram er en app og sosialt medium for deling av bilder. Brukere kan også dele korte videoklipp i feeden, samt historier og reels.

I Norge hadde 2,5 millioner* brukere en profil i 2020 og 24 prosent av befolkningen brukte tjenesten ukentlig eller oftere. Veksten drives av aldersgruppen 30-59 år. Internasjonalt har tjenesten over en milliard aktive brukere og til sammen ligger det per 2020 ute mer enn 50 milliarder bilder.

Tjenesten gjør det mulig for brukere å ta et bilde, legge til enkle effekter, og deretter dele det med andre Instagram-brukere som er koblet til på det sosiale nettverket.

Slik sletter du kontoen

For å beskytte personvernet kan ikke Instagram gi ut innloggingsinformasjon til en konto tilhørende en avdød. Når det er blitt gitt nødvendig dokumentasjon kan derimot Instagram slette den avdødes konto. Dette gjøres ved å sende inn et skjema, samt å skanne en kopi eller ta et bilde av enten dødsattest eller skifteattest til vedkommende.

Skjema for fjerning av Instagram-konto til en avdød finner du her.

Du må logge inn på en Instagram-konto for å få tilgang til skjemaet. Fyll ut alle feltene og trykk Send. Det er viktig at du oppgir riktig brukernavn til profilen det gjelder.

Mannholder mobiltelefon med kontaktikoner som svever rundt.

Dersom du trenger hjelp til å slette kontoen til en avdød er du velkommen til å ta kontakt med oss.

Bruk gjerne kontaktskjemaet her.

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.