Slik sletter du deg fra Facebook

Facebook er verdens største nettsamfunn, med over en milliard aktive brukere på verdensbasis. Slik går du frem for å slette din profil fra Facebook.

Illustrasjon av masse folk som chatter via sosiale medier som Facebook

Hva er Facebook?

Facebook er et sosialt medium basert på at brukerne selv lager og deler innhold. Brukerene oppretter personlige profiler som gjør at man kan kommunisere med andre, publisere i lukkede grupper eller åpne fora, og lage egne sider og grupper. Man kan kommentere på hverandres poster og bilder, og gi like, hjerter, glad / sur / trist smilefjes.  

Facebook utvikles stadig med nye funksjoner, som feks at man kan ha videochatter i grupper eller en til en. 

Bakgrunn

Facebook startet som en tjeneste for studenter ved Harvard University, utviklet av studenten Mark Zuckerberg i 2003. Selskapet ble grunnlagt i 2004, og endret i 2021 navn til Meta. Den sosiale nettverksplattformen fortsetter allikevel å hete Facebook.

Facebook ble lansert internasjonalt i 2006, og har siden den tid vært verdens største sosiale medium. Plattformen spredte seg raskt fra USA til resten av verden, på grunn av brukervennlig format og at tjenesten raskt ble tilgjengelig på en rekke språk. Facebook er i dag tilgjengelig på mer enn 100 språk.

Konflikt og sensur

Facebook er vært mye omdiskutert for sin måte å behandle innhold på. Det er blokkert i Nord-Korea og store deler av Kina. I Norge har Facebook vært i konflikt med nyhetsredaksjoner i forbindelse med selskapets sensur av bilder. I disse sakene har norske redaksjoner hatt mer liberale regler enn Facebook.*

Slik sletter du din profil fra Facebook

Andre veiledninger

*Enli, Gunn; Aalen, Ida: Facebook i Store norske leksikon på snl.no. Hentet 19. mai 2022 fra https://snl.no/Facebook