Slik deaktiverer du en Facebook-profil

Facebook er verdens største nettsamfunn, med over en milliard aktive brukere på verdensbasis. Slik kan du deaktivere en Facebook-profil.

mann foran pc med telefon i hånden, med en sky av kommentarer, likes, venner etc fra sosial medier

Hva er Facebook?

Facebook er et sosialt medium basert på at brukerne selv lager og deler innhold. Brukerene oppretter personlige profiler som gjør at man kan kommunisere med andre, publisere i lukkede grupper eller åpne fora, og lage egne sider og grupper. Man kan kommentere på hverandres poster og bilder, og gi like, hjerter, glad / sur / trist smilefjes.  

Facebook utvikles stadig med nye funksjoner, som for eksempel at man kan ha videochatter i grupper, eller en til en. 

Les mer om Facebook sin bakgrunn og hvordan du sletter en profil her.

Hva er forskjellen på å slette og å deaktivere en profil?

I praksis er deaktivering og sletting av en Facebook-profil det samme. Forskjellen er at deaktivering ikke er permanent. Det er mulig å logge inn på en deaktivert profil i 30 dager for å aktivere den igjen. Ved sletting er det ikke mulig å angre. Selv om en Facebook-profil er deaktivert kan man velge å motta e-post fra Facebook.

Slik kan du deaktivere din profil

Velg din enhetstype:

Kontaktinformasjon

Facebook baserer seg på kontakt via egne kontaktskjemaer rettet mot spesifikke problemer. Det er ikke mulig å kontakte Facebook via e-post eller telefon.

Kontaktskjema

Sletteside

Andre veiledninger

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.