Media


Om Nasjonal Sikkerhetsmåned

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) arrangerte for første gang Nasjonal Sikkerhetsmåned i oktober 2011. I tett samarbeid med private og offentlige virksomheter fikk vi i gang flere spennende aktiviteter for å få opp kompetanse og bevissthet om sikkerhetstiltak.

I 2012 ble EU sitt informasjonssikkerhetsorgan, ENISA med på en pilot med 6 land herunder Norge. Målet for logo-ecsm-bigENISA er at dette skal være en pålagt aktivitet for alle medlemsland i fra 2014.

Målet med kampanjen

Informasjonssikkerhet må bli en naturlig del av hverdagen.

Det er til syvende og sist den enkelte innbygger og medarbeider som er siste skanse i forsvarsverket mot svindlere, hackere og skadelig programvare. Ved å jobbe forebyggende og regelmessig med en ekstra fokus i oktober hvert år er det NorSIS sitt ønske og mål at alle i Norge blir litt mer opptatt av å sikre sin egen og arbeidsgiverens informasjon.

Formålet med kampanjen er å øke kompetansen og bevisstheten på noen få utvalgte områder for å kunne få en økt oppmerksomhet og påvirke til endring. Kampanjen skal være basert på motivasjon, grunnleggende kunnskap og positiv fokus.

Arrangementer

I oktober er det mange arrangementer. Følg med på sikkert.no/arrangementer/

Pressekontakt

Ole Anders Ulsrud