Digital dømmekraft

Hva er digital dømmekraft?

Digital dømmekraft handler om å gjøre smarte valg på internett. Det betyr å vite hvordan man oppfører seg, hvordan man beskytter seg selv, og hvordan man kjenner igjen når noe ikke er som det skal. Akkurat som du lærer å se til begge sider før du krysser veien, må du også lære å tenke før du klikker.

La oss gå sammen om å skape gode, trygge opplevelser på nett – for store og små!

Barnas digitale hverdag

Internett er som en enorm lekeplass hvor barn kan spille med kjente og ukjente, chatte, lage morsomt innhold og finne videoer av alt mulig rart. Men, akkurat som på en vanlig lekeplass, er det viktig å kjenne til reglene for å holde seg trygg og ha det gøy. Det er viktig at vi som voksne legger til rette for at barn har en forståelse for hvordan de skal oppføre seg, hva som er greit og ikke greit, og ikke minst at de lærer dem å snakke om ting som de opplever som vanskelig. Det handler om digital dømmekraft.

Hvordan takler du barnas nettbruk?

Før du går videre, kan det være interessant å sjekke hva slags forhold du har til barnas nettbruk akkurat nå?

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) har har en egen nettside dedikert til foreldrehverdag. Der finner du en enkel test som gir deg innsikt i hvordan du kan støtte barnet ditt på nett og bidra til større trygghet for dere begge. Ta testen her – Hvordan takler du barnas nettbruk?

Husk, det finnes ingen riktige eller gale svar, men kanskje du får lyst til å lære mer!