NorSIS videopodcast

Nytt av året er at NorSIS skal produsere en egen videopodcast som en del av Nasjonal sikkerhetsmåned. Hensikten er å øke bevisstheten rundt digitale verdier på arbeidsplassen, og er egnet alle ansatte i bedrifter og virksomheter, spesielt i små- og mellomstore bedrifter.

NorSIS
Innspilling av NorSIS videopodcast til Nasjonal sikkerhetsmåned 2024

I fire uker på rad vil programleder Håkon Haugsbø lose oss gjennom årets tematikk, med nytt fokusområde for hver uke. Vi oppfordrer bedrifter til å dedikere en halvtime med sine ansatte/kolleger hver uke i oktober og se dette sammen. Da kan vi sammen øke engasjementet og bli mer bevisst på bedriftens digitale verdier.

Episodene blir publisert gjennom de fire ukene i oktober, og vil bli liggende tilgjengelige fremover, slik at de kan sees når dere har tid.

Episode 1 – Hva er digitale verdier?

Gjest i denne ukes episode er Line Coll som er direktør i Datatilsynet. Med Datatilsynets mål om godt personvern for alle, er det relevant å belyse hva digitale verdier kan være. Hvorfor er det så viktig å vite hva dine digitale verdier er verdt for deg? Ikke minst hva er det verdt for andre?

Publiseres mandag 30. september kl 10

Episode 2 – Når digitale verdier går tapt

Ukens gjest er Tom Sørlie, daglig leder i rørleggerfirmaet Knut Malmberg AS. For ett år siden, ble de rammet da deres IT-leverandør ble utsatt for et løsepengeangrep. Det førte til at de mistet tilgang til alle sine systemer, som igjen gjorde at de tapte millioner og måtte sendte permitteringsvarsel til alle 35. Hva skjedde? Hva gjorde de? Hva ville de gjort annerledes i dag med den erfaringen de har fra hendelsen.

Publiseres mandag 7. oktober kl 10

Episode 3 – Beskytt dine digitale verdier

Birgithe Wille leder rådgivningsavdelingen i Defendable, som er en del av NSMs «Kvalitetsordning for leverandører som håndterer IKT-hendelser». Hun er denne episodens gjest og vi stiller spørsmålene: Hvordan kan vi best beskytte våre digitale verdier? Hva skal til for å komme i gang?

Publiseres mandag 14. oktober kl 10

Episode 4 – Vårt felles ansvar

Denne episoden har to gjester, Roar Thon og Jørgen Dyrhaug. Begge er kjent for sitt arbeid med å øke bevisstheten rundt sikkerhetskultur blant annet gjennom NSM sin «Sikkerhetspodcast» og foredragsvirksomhet. Hva er vårt felles ansvar når det gjelder å beskytte dine og våre digitale verdier?

Publiseres mandag 21. oktober kl 10