Beskytt dine digitale verdier

Shutterstock

Beskytt dine digitale verdier

Som SMB jobber du nok ikke med sikkerhet til daglig, og det kan være utfordrende å vite hvor du skal starte. Men det viktigste er å bare begynne. Selv enkle tiltak kan utgjøre en stor forskjell og redusere risikoen for digitale trusler betydelig.

Første steg er å kartlegge dine digitale verdier. Hva er de viktigste digitale verdiene i din bedrift? Dette kan være alt fra kundedata og økonomisk informasjon til driftskritiske systemer. Når du har kartlagt hva som er mest verdifullt for deg, kan du lettere prioritere hvilke tiltak som bør settes inn først, for å beskytte dem.

Enkle sikkerhetstiltak som å bruke totrinnspålogging, oppdatere programvare regelmessig, og sørge for sikkerhetskopiering av kritiske data, er gode steder å starte. Disse tiltakene kan redusere risikoen for mange vanlige sikkerhetstrusler.

Hvis du er usikker på hvor du skal starte, kan det være en god idé å kontakte en IT-leverandør eller en sikkerhetsekspert for å få råd tilpasset din bedrift. Det er ikke nødvendig å implementere alt på en gang. Start med de viktigste tiltakene, og bygg videre etter hvert som du får bedre oversikt over verdiene dine, risikoene og de riktige tiltakene.

Jeg vil si at det aller viktigste du kan gjøre det er rett og slett å begynne. Et steg er et steg i riktig retning.

Birgithe Wille, leder for rådgivingsavdelingen i Defendable

Husk, det viktigste er å komme i gang. Ved å ta små, konkrete steg kan du gradvis øke din digitale sikkerhet og beskytte bedriftens verdifulle data mot uønskede hendelser.

Videopodcast

I forbindelse med Nasjonal sikkerhetsmåned 2024 har NorSIS produsert en helt ny serie med videopodcaster.

Årets tema, «Våre digitale verdier», står sentralt i videopodcasten som fokuserer på hvordan bedrifter kan identifisere, beskytte og ivareta sine digitale verdier på best mulig måte.

Birgithe Wille leder rådgivningsavdelingen i Defendable, som er en del av NSMs «Kvalitetsordning for leverandører som håndterer IKT-hendelser». Hun er denne episodens gjest og vi stiller spørsmålene: Hvordan kan vi best beskytte våre digitale verdier? Hva skal til for å komme i gang?

Episoden er også tilgjengelig i lydversjon på Spotify og SoundCloud.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Subscribe to our newsletter!