Når digitale verdier går tapt

Tap av tilgang til digitale verdier kan få alvorlige konsekvenser, både personlig og profesjonelt. For enkeltpersoner kan dette innebære tap av uerstattelige minner, viktige dokumenter, og i verste fall økonomisk svindel dersom sensitive opplysninger som passord og bankdetaljer havner i feil hender.

For bedrifter kan tap av digitale verdier føre til betydelige økonomiske tap, skade på omdømmet, og i verste fall true selskapets eksistens. Kritiske data som kundeinformasjon, intellektuell eiendom eller nøkkelsystemer kan bli utilgjengelige, noe som kan føre til driftsstans, tapte forretningsmuligheter og svekket konkurransekraft.

Ta ingenting for gitt. Sjekk, etterspør, sett krav til din IT-leverandør. Hva er det vi faktisk får for de pengene vi bruker for å sikre våre digitale verdier?

Tom Sørlie, daglig leder i rørleggerbedriften Knut Malmberg AS

Ved å tenke gjennom hva konsekvensene av å miste tilgang til viktige digitale verdier er, blir det enklere å prioritere nødvendige sikkerhetstiltak for å beskytte dem.

Videopodcast

I forbindelse med Nasjonal sikkerhetsmåned 2024 har NorSIS produsert en helt ny serie med videopodcaster.

Årets tema, «Våre digitale verdier», står sentralt i videopodcasten som fokuserer på hvordan bedrifter kan identifisere, beskytte og ivareta sine digitale verdier på best mulig måte.

Ukens gjest er Tom Sørlie, daglig leder i rørleggerfirmaet Knut Malmberg AS. For ett år siden, ble de rammet da deres IT-leverandør ble utsatt for et løsepengeangrep. Det førte til at de mistet tilgang til alle sine systemer, som igjen gjorde at de tapte millioner og måtte sendte permitteringsvarsel til alle 35 ansatte. Hva skjedde? Hva gjorde de? Hva ville de gjort annerledes i dag med den erfaringen de har fra hendelsen.

Episoden er også tilgjengelig i lydversjon på Spotify og SoundCloud.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Subscribe to our newsletter!