Aktiver totrinnspålogging på Google

Totrinnspålogging (autentisering) er et ekstra sikkerhetsnivå for innlogging på Google. I denne veiledningen viser vi hvordan du aktiverer dette på din Google konto.

En dame bruker telefonen sin til å hente kode for totrinnsbekreftelse til å åpne opp noe på mac'en sin

Hva er en Google konto?

En Google konto er nøkkelen til flere ting du gjør via Google sine tjenester.

Du får tilgang til Google sine tjenester som YouTube, Gmail, Google Drive og Play Store. Du kan med denne kontoen logge inn på alle Google sine tjenester med én e-postadresse og ett passord. Når en er pålogget, vil alle tjenestene samsvare og være synkronisert.

Det er viktig at det kun er du som har mulighet til å få tilgang til kontoinformasjon, passord, samt brukerdata og kjøp du har gjort. Dette er for å bevare ditt personvern og uønsket tilgang fra uvedkommende.

Hva er totrinnspålogging?

Med totrinnspålogging logger du inn med noe du vet (ditt passord) i tillegg til noe du får (en kode på telefon). Dette hindrer andre uvedkommende å logge inn med din konto, selv om de har ditt passord. Sikkerheten din øker betraktelig med totrinnspålogging og vi anbefaler at det aktiveres.

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.