Aktiver totrinnspålogging på Snapchat

Totrinnspålogging (autentisering) er et ekstra sikkerhetsnivå for innlogging i Snapchat. I denne veiledningen viser vi hvordan du aktiverer totrinnspålogging på Snapchat.

Nærbilde av en hånd som ser på en kode fra totrinnsbekreftelse på en telefon med den ene hånda og skriver med den andre på data.Getty Images

Hva er Snapchat?

Snapchat er et sosialt medium som fungerer som en meldingstjeneste der man deler bilder og videoer. Diss kalles ofte snaps, med kontakter. Det som skiller Snapchat fra andre sosiale medier er at bildene og videoene kun er tilgjengelig en kort stund.

Den vanlige måten å bruke Snapchat på er gjennom en app på telefon og nettbrett. Du tar et bilde eller en video med telefonen din, du kan legge på filter, symboler eller tekst og velge antall sekunder (mellom 1 og 10) som innholdet skal være tilgjengelig for mottaker. Deretter velger du hvem du vil sende det til fra kontaktlisten. Man kan også velge «udefinert tid», da er bildet tilgjengelig så lenge man ikke klikker det bort.

Du kan også legge en snap i Story-funksjonen, hvor snaps vises kronologisk, og hvor de har en varighet på 24 timer.

Hva er totrinnspålogging?

Med totrinnspålogging logger du inn med noe du vet (ditt passord) i tillegg til noe du får (en kode på telefon). Dette hindrer uvedkommende å logge inn med din konto, selv om de har ditt passord. Sikkerheten din øker betraktelig med totrinnspålogging og vi anbefaler at dette aktiveres.

Før du begynner

Dersom du ønsker å benytte en app for totrinnspålogging må du installere denne på din mobil først. Her er det flere alternativer:

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.