Aktiver totrinnspålogging på Instagram

Totrinnspålogging (autentisering) er et ekstra sikkerhetsnivå for innlogging på Instagram. I denne veiledningen viser vi hvordan du aktiverer totrinnspålogging på Instagram.

Nærbilde av en hånd som taster inn kode på en telefon med hengelås-symbol, personen bruker totrinnsbekreftelse

Hva er Instagram?

Instagram er en app og sosialt medium for deling av bilder. Brukere kan også dele korte videoklipp i feeden, samt historier og reels.

I Norge hadde 2,5 millioner* brukere en profil i 2020 og 24 prosent av befolkningen brukte tjenesten ukentlig eller oftere. Veksten drives av aldersgruppen 30-59 år. Internasjonalt har tjenesten over en milliard aktive brukere og til sammen ligger det per 2020 ute mer enn 50 milliarder bilder.

Tjenesten gjør det mulig for brukere å ta et bilde, legge til enkle effekter, og deretter dele det med andre Instagram-brukere som er koblet til på det sosiale nettverket.

Hva er totrinnspålogging?

Med totrinnspålogging logger du inn med noe du vet (ditt passord) i tillegg til noe du får (en kode på telefon). Dette hindrer andre uvedkommende å logge inn med din konto, selv om de har ditt passord. Sikkerheten din øker betraktelig med totrinnspålogging og vi anbefaler at det aktiveres.

Før du begynner

Dersom du ønsker å benytte en app for totrinnspålogging må du installere denne på din mobil først. Her er det flere alternativer:

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.