NorSIS lanserer videopodcast i forbindelse med Nasjonal sikkerhetsmåned

I forbindelse med Nasjonal sikkerhetsmåned 2024 lanserer NorSIS et nytt konsept med videopodcaster, ledet av Håkon Haugsbø.

Årets tema, «Våre digitale verdier», står sentralt i videopodcasten som fokuserer på hvordan bedrifter kan identifisere, beskytte og ivareta sine digitale verdier på best mulig måte.

NorSIS
Under innspilling av NorSIS sin videopodcast til Nasjonal sikkerhetsmåned 2024

Den fire episoder lange serien er særlig relevant for ledere og ansatte i små- og mellomstore bedrifter, men temaene vil også være nyttige for større virksomheter. Hver uke i oktober publiseres én episode, med en ny gjest og et nytt undertema.

– Bedrifter må være bevisste på sine digitale verdier. Først da kan man forstå hvordan de best kan beskyttes, sier Line Coll, direktør i Datatilsynet. Hun deltar som gjest i første episode, som har tittel «Hva er digitale verdier?».

Gjester i de kommende episodene inkluderer Tom Sørlie, daglig leder i Knut Malmberg AS, som deler erfaringer fra da bedriften mistet tilgang til sine digitale systemer på grunn av et sikkerhetsbrudd. Birgithe Wille, leder for rådgivningsavdelingen i Defendable, vil forklare hvordan vi kan beskytte digitale verdier. I siste episode snakker Roar Thon og Jørgen Dyrhaug fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) om vårt felles ansvar for digital sikkerhet og hvordan bedrifter kan bidra til et tryggere digitalt samfunn.

– Bevissthet rundt digitale verdier er avgjørende for forsvarlig drift i enhver virksomhet. Derfor var det naturlig for oss i Datatilsynet å bidra til denne serien, avslutter Coll.

Dediker en halvtime hver uke i oktober

Episodene vil publiseres og vil være åpent tilgjengelige i både video- og lydformat på NorSIS’ nettsider og sosiale medier.

– Jeg vil oppfordre alle virksomheter til å sette av en halvtime i uken for å samle sine ansatte og skape en felles forståelse av hvordan vi best kan ta vare på våre digitale verdier, sier Eivind Reiner-Holm, leder i NorSIS.

– Jeg er svært fornøyd med serien, som jeg tror vil gi et solid grunnlag og nødvendig motivasjon for å styrke bedriftenes digitale sikkerhet, avslutter Reiner-Holm.