Vårt felles ansvar

Vårt felles ansvar

Vi har alle et kollektivt ansvar for å sikre digitale verdier. På en arbeidsplass betyr det at ledelse og ansatte er bevissthet på egen kompetanse og kunnskap knyttet til digital sikkerhet. Forming og utvikling av en sikkerhetskultur er viktig i hele virksomhetens levetid.

Som en del av en verdikjede kan du også være interessant på grunn av det du og din virksomhet produserer eller leverer til andre. Når du beskytter deg selv, er du med på å gjøre alle rundt deg, og verdikjeden du er en del av mindre sårbar.

Ikke glem at du er viktig for noen andre, og at noen andre er viktige for deg. Dette er avhengigheter du faktisk er nødt til å være klar over og håndtere i ditt daglige virke.

Jørgen Dyrhaug, NSM

Ved å samarbeide og dele gode sikkerhetspraksiser, kan vi sammen bidra til et tryggere digitalt miljø for både enkeltpersoner og organisasjoner.

Videopodcast

I forbindelse med Nasjonal sikkerhetsmåned 2024 har NorSIS produsert en helt ny serie med videopodcaster.

Denne episoden har to gjester, Roar Thon og Jørgen Dyrhaug. Begge er kjent for sitt arbeid med å øke bevisstheten rundt sikkerhetskultur blant annet gjennom NSM Sikkerhetspodcast og foredragsvirksomhet. Hva er vårt felles ansvar når det gjelder å beskytte dine og våre digitale verdier?

Episoden er også tilgjengelig i lydversjon på Spotify og SoundCloud.

Subscribe to our newsletter!