Tor Andre Johnsen (FrP): –NorSIS gjør en viktig jobb!

Tor Andre Johnsen, Anne Lise Krokeide og Karoline Tømte
Stortingsrepresentant (FrP) og medlem i Justiskomiteen, Tor Andre Johnsen og Anne Lise Krokeide fra Gjøvik FrP besøkte hovedkontoret til NorSIS på Gjøvik. Her sammen med konstituert leder i NorSIS, Karoline Tømte.

Mandag besøkte stortingsrepresentant fra Frp og medlem i justiskomiteen, Tor Andre Johnsen, og Anne Lise Krokeide fra Gjøvik FrP NorSIS. De ønsket å lære mer om arbeidet for å sikre innbyggerne en trygg digital hverdag.

NorSIS gjør en veldig viktig jobb for å bistå folk flest og små og mellomstore bedrifter i forbindelse med datasikkerhet, svindel, utpressing og dataangrep. Folk flest er flinke til å sikre seg mot innbrudd og tyveri. De låser blant annet sykkelen, bilen og huset sitt, men hva med å sikre seg mot dataangrep og utpressing? Der er vi ikke like bevisste eller flinke. 

Tor Andre Johnsen, stortingsrepresentant (FrP) og medlem i Justiskomiteen

Johnsen og Krokeide ønsket å lære mer om hvordan NorSIS jobber. Fungerende leder i NorSIS, Karoline Tømte, ga en orientering om samfunnsoppdraget vårt, om målgruppene vi jobber mot og innblikk i aktuelle saker.  

–Vi setter stor pris på at politikere vil besøke oss og lære mer om NorSIS. Vi jobber med digital sikkerhet hver eneste dag og har et svært viktig oppdrag. Målet er å nå ut til enda flere med rådene og tjenestene våre, sier fungerende leder i NorSIS, Karoline Tømte. 

Politikerne fikk en orientering om NorSIS av konstituert leder i NorSIS, Karoline Tømte.

Økt behov for hjelp

Så langt i 2022 har NorSIS håndtert rundt 7500 henvendelser fra publikum. 

–Vi erfarer at behovet for hjelp og veiledning hos befolkningen er økende. Av de 7500 sakene som har kommet inn til NorSIS hittil i år er omtrent 6000 av disse digital førstehjelp som håndteres gjennom vår førstelinje slettmeg.no, sier Tømte.

Denne uka er det Black Week med en rekke tilbud og rabatter. NorSIS har gått ut med råd for å hjelpe folk til å ta bevisste valg. 

–Alle kan bli lurt og alle kyniske virkemidler blir brukt. Derfor er det viktig å ha en god datasikkerhet for å unngå å blir lurt. Her gjør NorSIS en kjempejobb, mener Johnsen.

Tor Andre Johnsen intervjuet hos NorSIS
NRK intervjuet Tor André Johnsen (FrP).