Gi politiet tips digitalt

Polititet har opprettet en digital tjeneste for at innbyggeren skal kunne gi tips digitalt. Du kan tipse politiet om kriminelle hendelser eller bidra med opplysninger som kan forhindre en kriminell handling.

På lenken under kan du tipse politiet om kriminelle hendelser eller bidra med opplysninger som kan forhindre en kriminell handling. På noen spesifikke tema, slik som seksuelle overgrep av barn på internett og hatefulle ytringer på internett, så har politiet egne skjema. Disse tipsene blir håndtert av fagmiljøer på Kripos. Man kan også sende inn generelle tips som kan bidra til å forhindre eller oppklare kriminalitet.

Tips vil bli registrert, og dataene kan benyttes opp mot allerede registrerte tips for å se sammenhenger mellom dem. Dette kan gi politiet bedre grunnlag for sitt arbeid.

Anonymt eller med navn?

Man velger selv om man oppgir hvem man er, men politiet ønsker muligheten til å kontakte deg. Et tips er ikke en anmeldelse. Hvis man ønsker å anmelde et forhold, så ta kontakt med lokalt politi og levere en anmeldelse på lensmannskontor eller politistasjon.

Ønsker du å si fra om noe som skjer akkurat nå, så ring 02800.
Er situasjonen akutt, så ring 112.

Veiledningsskjema – Datakriminalitet

Under kan du laste ned et veiledningsskjema knyttet til anmeldelse av datakriminalitet. Skjemaet kan benyttes som veiledning for politiet ved mottak av anmeldelse eller fylles ut i sin helhet av fornærmede som ønsker å anmelde til lokalt politi.