Stor interesse for foredragsdugnaden

Bilde av mann som holder foredrag foran publikum
Foredragsdugnad er et populært tiltak under sikkerhetsmåneden.

Foredragsdugnaden er et av de mest populære tiltakene under sikkerhetsmåneden. Så langt har foredraget «Humor i sikkerhetsarbeidet – morsomt eller bare latterlig?» fra Vipps fått flest bestillinger.

Jeg har tenkt at det kan være morsomt å gi et bidrag til økt samfunnssikkerhet! Cybersikkerhet er mer viktig enn noen gang – og i Norge har vi mange dyktige sikkerhetsfolk som kan videreformidle sin kunnskap.

John Arild A. Johansen, CISO & Sikkerhetsentusiast i Vipps

– Vi kan alle lære av hverandre

I oktober skjer det ulike aktiviteter knyttet til sikkerhet på nett. Under foredragsdugnaden tilbyr eksperter på informasjonssikkerhet gratis foredrag. Hvem som helst kan bestille og få ekspertene til sin bedrift fysisk eller digitalt. En av de som har meldt inn foredrag i år er John Arild A. Johansen som er CISO i Vipps. Hans foredrag har fått svært mange bestillinger.

John Arild A. Johansen er CISO i Vipps og har et svært populært foredrag under årets foredragsdugnad.

– Jeg har deltatt på foredragsdugnaden i mange år og den gir veldig bra utbytte også for foredragsholder. Man får feedback, møter folk i andre virksomheter og får mange gode spørsmål, sier Johansen.

Johansen synes det er fint at foredraget hans er så populært.

– Jeg opplever å bli godt mottatt og synes det er hyggelig å kunne bidra. Det er viktig å videreformidle erfaringer og tips. Vi kan alle lære av hverandre, sier Johansen.

Det er også en rekke andre spennende foredrag som du og din bedrift kan bestille gratis. Sjekk oversikten!

Flere aktiviteter

I år er temaene for den europeiske sikkerhetsmåneden phishing (nettfiske) og ransomware (løsepengeangrep). Målet er å informere sluttbrukere og organisasjoner om potensielle risikoer, og gi kunnskap til å bli trygge på nett. 

NorSIS koordinert nasjonal sikkerhetsmåned hvert år siden 2011 på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet. I samarbeid med ENISA, EUs informasjonssikkerhetsorgan knyttes også kampanjen opp mot aktiviteter i andre EU-land i oktober.  

Det vil bli aktiviteter som seminarer og kampanjer i sosiale medier under sikkerhetsmåneden i tillegg til foredragsdugnaden. Det er også mulig å bestille opplæringsressurser til din bedrift, blant annet fra NorSIS som tilbyr e-læring sammen med Motimate.