Hva er dine personlige digitale verdier?

Har du tenkt over hva som ville skjedd hvis du mistet telefonen din? Hva med innholdet? Alle bilder, dokumenter og innlogginger? Dette er helt sikkert verdifullt for deg – vi kaller dette digitale verdier.

Digitale verdier er enkelt forklart verdier som du har lagret på en digital enhet. Det kan være filer og dokumenter som er viktige å ta vare på, eller det kan være noe som har affeksjonsverdi for deg personlig, som bilder og videoer.

I dag fungerer de fleste digitale enheter vi har rundt oss ganske så sømløst med hverandre, og det kan være lett å tenke at vi har tilgang på alt overalt.

Men hva skjer hvis du mister telefonen din? Hvis du ikke har en sikkerhetskopi, kan du miste alle bildene og videoene dine. Du kan også risikere å miste meldingshistorikken din, og kanskje blir kontaktene dine borte. Har du lastet ned en autentiseringsapp som du bruker for å logge deg på dine ulike brukerkontoer, kan du risikere å miste tilganger. Det kan være tidkrevende å få ryddet opp i.

Det kan være lett å stole på teknologien fordi alt har blitt så avansert, og sånn sett reflekterer man kanskje ikke over hvilke verdier man har lagret digitalt. Samtidig kan det være veldig vondt å være etterpåklok dersom uhellet skulle være ute.

Derfor sender vi i dag spørsmålet videre til deg: Hva er DINE digitale verdier?