Slik holder du apper og systemer oppdatert

Du har sikkert hørt flere sikkerhetseksperter komme med anbefaling om å holde systemer, apper og programmer oppdatert. Årsaken til det er at gamle versjoner kan inneholde sårbarheter, noe som kan fungere som en vei inn for kriminelle aktører. I denne veiledningen forklarer vi hvordan du holder enhetene dine oppdatert.

Person som bruker mobil og datamaskin samtidig.Getty Images/iStockphoto

Å installere oppdateringer er et forebyggende tiltak. Kriminelle på nett utnytter nemlig feil og sårbarheter i eldre versjoner av apper og systemer til å hacke seg inn. De kan da oppnå alt fra å hindre deg i å bruke programmet, til å få full tilgang på maskinen eller mobilen. På den måten kan de kan overvåke deg, stjele sensitiv informasjon og private bilder, eller de kan plante skadelig programvare, som for eksempel løsepengevirus.

Hvordan du holder deg oppdatert

Det er mange enheter som trenger å holdes oppdatert, og hver av enhetene har ulike former for programvare som må oppdateres. Under finner du én veiledning for hver av de vanligste enhetene som er i bruk i dag.

Les mer

Ønsker du å vite mer om oppdateringer, eller om andre tiltak for å beskytte dine digitale verdier, finner du en rekke aktuelle artikler på våre nettsider.