Viljen til å investere i sikkerhet øker


Økt bevissthet blant toppledere om konsekvensene av eventuelle hendelser gjør at investeringsviljen i sikkerhetsprodukter og tjenester fortsetter å øke. Gartner forventer en global vekst på 7%.

Sterk vekst i sikkerhetsmarkedet

I en pressemelding fra Gartner, forventes det at den økte viljen til å investere i sikkerhet vil gjelde et bredt spekter av produkter og tjenester i markedet. Størst vekst vil det være i tjenester som rådgiving, outsourcing og implementering. De trekker også frem markedet for sikkerhetstesting som et område i sterkt vekst. På grunn av de mange store datainnbruddene man har sett de siste årene har teknologiselskaper et enda større fokus på testing. Når de som utvikler software i tillegg går over til devOps med hyppige releaser krever det en helt annet infrastruktur for testing.

Det handler ikke bare om ny teknologi

Imidlertid påpeker Gartners sjefanalytiker Sid DeshpandeDeshpande at å forbedre sikkerheten ikke bare dreier seg om å investere i ny teknologi:

Nå er det viktigere enn noen gang å gjøre alt det grunnleggende riktig, og organisasjonene kan forbedre sikkerheten vesentlig om de bare får det grunnleggende på plass. Det vil si sårbarhetsstyring, sentral logging av hendelser, intern nettverkssegmentering og å ha systemene oppdatert.

Gartner ser på de nye personvernreglene til EU (GDPR) som en viktig pådriver for økte investeringer,  og mener denne ligger til grunn for 65 prosent av kjøpsbeslutningene fra i dag og ut 2018.

NorSIS anbefaler

Selv med topp moderne sikkerhetsprodukter vil de ansatte fortsatt være virksomhetens fremste forsvar, og vi anbefaler alle virksomheter å gjennomføre opplæring av de ansatte i oktober. Bli med på dugnaden Nasjonal Sikkerhetsmåned 2017. Opplæringspakken er gratis for virksomheter med inntil 20 ansatte. Kanskje har dere noen samarbeidspartnere, leverandører eller kunder som kan ha behov for grunnleggende opplæring i informasjonssikkerhet? Les mer på sikkert.no.

Kilder:

http://www.gartner.com/newsroom/id/3784965

http://www.cw.no/artikkel/datasikkerhet/sterk-vekst-sikkerhetsmarkedet