Totrinnsbekreftelse (autentisering) er et ekstra sikkerhetsnivå for innlogging på LinkedIn. I denne veiledningen viser vi hvordan du aktiverer totrinnsbekreftelse på LinkedIn.

Hva er LinkedIn?
LinkedIn er et sosialt nettverk orientert om arbeidslivet og forretningsfordindelser. På LinkedIn er brukerprofilene bygget rundt CV-er. Man kan liste opp jobberfaringer, utdanning, kurs, sertifiseringer, kunnskaps- og interesseområder og verv med mer.
Nettverket tilbyr også funksjoner for å søke jobb, finne og undersøke potensielle jobbkandidater, skrive og motta anbefalinger og å dele innlegg, som kan likes og kommenteres av andre brukere.
LinkedIn tilbyr betalingstjenester som jobbutlysninger, reklame, sponsede oppdateringer og bedriftsanalyse.
Hva er totrinnsbekreftelse?
Med totrinnsbekreftelse logger du inn med noe du vet (ditt passord) i tillegg til noe du får (en kode på telefon). Dette hindrer andre uvedkommende å logge inn med din konto, selv om de har ditt passord. Sikkerheten din øker betraktelig med totrinnsbekreftelse og vi anbefaler at dette aktiveres.
Før du begynner
Dersom du ønsker å benytte en app for totrinnsbekreftelse må du installere denne på din mobil først. Her er det flere alternativer:
- Authy i Google Play
- Authy i Apple App Store
- Google Authenticator i Google Play
- Google Authenticator i Apple App Store
- Microsoft Authenticator i Google Play
- Microsoft Authenticator i Apple App Store
1. Logg deg inn på kontoen og gå til denne nettsiden.
2. Trykk på Konfigurer.
3. Du får valg mellom å benytte autentiseringsapp eller kode tilsendt på SMS. Vi anbefaler autentiseringsapp. Skriv inn ditt passord og trykk på Fortsett.
OBS! Dersom du valgte autentiseringsapp blir du bedt om å installere Microsoft Authenticator. Dette er ikke nødvendig, og du kan fint bruke en annen autentiseringsapp.
4. Fullfør stegene som blir oppgitt og trykk Fortsett.
5. Skriv inn 6-sifret verifiseringskode generert i appen, eller koden tilsendt på SMS.
Totrinnsbekreftelse er nå aktivert.
Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.