Twitter-kontoer sprer propaganda


Tredjeparts tjenesten Twitter Counter har blitt kompromittert.

NRK.no Urix meddeler at tusenvis av Twitter-kontoer de siste timene har sendt ut tyrkisk propaganda.

Twitter-kontoer til store nyhetsorganisasjoner og flere kjent personer er utsatt for et hackerangrep. Angriperne, som sprer tyrkisk propaganda, henger ut Tyskland og Nederland for å være nazister. Også norske kontoer er utsatt for angrepet skriver NRK.no Urix.

Blant kontoer som er benyttet for å spre propaganda er blant annet Forbes, Amnesty International, Unisef og Europaparlamentet. I Norge har blant annet Legeforeningen og forfatterer Aslak Nore blitt utsatt for angrepet.

Meldingene som blir sendt ut i dette hackerangrepet peker til de seneste ukers spente stemning mellom Tyrkia og Nederland. Situasjonen oppsto i etterkant av at Tyrkias utenriksminister ble nektet å lande i Nederland for å drive valgkamp. Meldingene som blir spredd i angrepet linker til en video av Tyrkias president med henvisning til 16. april. Dette er dagen hvor det skal holdes folkeavstemningen i Tyrkia om grunnlovsendringer som kan gi presidenten mer makt skriver NRK.no Urix.

Beslutningen om landingsnekt har utløst en ordkrig mellom landene. Også Tyskland har blitt trukket inn i saken og beskyldes for nazimetoder.

I følge Engadget ser det ut til at Twitter Counter, en statistikk-tjeneste, har blitt kompromittert og er grunnen til alle tweetene. 

 

NorSIS anbefaler brukere av Twitter å se over tilgangene til Twitter-kontoen din. Dette kan du gjøre inne på din Twitter-konto under Apper.

 

Kilder:

NRK.no Urix – “Omfattende hackerangrep mot store Twitter-kontoer”

Engadget – “Twitter accounts hacked to push #NaziHollanda message”