To-steg verifisering


Månedens utgave av OUCH! tar for seg to-steg verifisering og hvorfor du bør bruke det.

Du bruker sannsynligvis passord hver dag; første gang når du logger inn på datamaskinen, deretter inn for å lese e-post, sjekke Facebook og mange andre ting du gjør når du er inne på datamaskinen. Du vil naturligvis at dette kun skal kunne gjøres av deg og ingen andre.

Passord blir lettere og lettere å knekke for angripere. Angripere har tilgang til mer datakraft, mer avanserte knekkemetoder, mens passordstyrken er på stedet hvil. Med to-steg verifisering er ikke passordet nok til å komme seg inn på en konto, angriperen trenger også en annen faktor. Den andre faktoren kan for eksempel være mobiltelefonen din.

Flere og flere tjenesteleverandører har startet å tilby to-steg verifisering, dette er en god ekstra sikkerhet for informasjonen din. Det er likevel ikke noen erstatning for et godt passord, les vår veiledning om passord.

NorSIS anbefaler:

Les hele nyhetsbrevet hos securingthehuman.org.

Les mer:

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.