To spennende filmer til Secflix fra vår samarbeidspartner Buypass


En av våre gode samarbeidspartnere gjennom mange år, både i sikkerhetsmåneden og i andre prosjekter er Buypass. I år har de laget to gode filmer til årets nysatsing, Secflix.

– Vi jobber kontinuerlig med å forebygge kriminalitet på nett, og via sikkerhetsmåneden har vi mulighet til å nå ut til både virksomheter og befolkningen for øvrig.
Secflix som et nytt konsept ser vi på som svært spennende og vi håper at konkrete enkle råd er med på å øke kompetansen og bevisstheten for en trygg digital hverdag, sier kommunikasjonsdirektør i Buypass, Janne Syversen.

Nasjonal sikkerhetsmåned er en årlig kampanje som Norsk Senter for Informasjonssikring (NorSIS) koordinerer på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet. I år arrangeres kampanjen i Norge for tiende gang.

– Målet med Nasjonal sikkerhetsmåned er å øke kunnskapen og bevisstheten rundt digital sikkerhet, både i virksomheter og blant privatpersoner, sier prosjektleder for sikkerhetsmåneden i NorSIS, Karoline Tømte.
En av NorSIS sine hovedleveranser til sikkerhetsmåneden er en digital opplæringspakke.

– Opplæringspakken er gratis for virksomheter med færre enn 20 ansatte, og ganske rimelig for alle andre. Den kan bestilles gjennom hele oktober, sier Tømte.

Secflix – 100% sikkerhetsfilm

Tidligere år har Buypass blant annet bidratt til foredragsdugnaden. En populær del av sikkerhetsmåneden der sikkerhetseksperter donerer foredrag til virksomheter som ønsker å gi sine ansatte faglig påfyll i oktober. I år, på grunn av pandemien vi er inne i, har NorSIS lansert konseptet Secflix. En nettside der vi samler ulike sikkerhetsfilmer. Tanken er at alle som vil skal kunne gå inn og finne filmer med tips, triks eller forklaringer på ulike sikkerhetsfenomen og begreper. Alt fra hvordan du skrur på totrinnsbekreftelse på gmailkontoen din, til hvorfor du bør si ja til å oppdatere programvare på telefon og datamaskinene din.

To spennende filmer fra Buypass

Buypass er en av samarbeidspartnerne som har tatt utfordringen med å produsere to filmer til Secflix:
Den ene handler om ny teknologi, Fido2 (Fast Identity Online)..Her vises hvordan du med løsningen fra Buypass benytter FIDO2-teknologi for å opprette og bruke elektronisk ID for sterk autentisering. Løsningen tilfredstiller kravene til en regulert eID. Passordfri innlogging, selvbetjening og høy sikkerhet uten sertifikater og klientprogramvare, er essensen i denneFIDO2-baserte løsning for autentisering. Løsningen vil støtte eIDAS Høy og eIDAS Betydelig
Filmen går under kategorien «forstå det» og vil inneholde en demonstrasjon av løsningen.

Se filmen på Secflix

 

Den andre filmen handler om å kunne kjenne igjen sikre nettsider. Hvordan kan “mannen i gata” gjøre dette, hvilke utfordringer foreligger og hva kan være løsningen på disse. Her vises konkrete og enkle råd.

Se filmen på Secflix

Ønsker du å dele din film eller lage film til Secflix?

Ta kontakt med oss på post@norsis.no