Nasjonal Sikkerhetsmåned


Det har vært en økning på 230 % deltakelse fra i fjor, og vi når ut til 10% av alle ansatte i Norge! Dette er vi svært fornøyde med.

Vi håper du som har bestilt er fornøyd med produktene. Er det noen du ikke har fått eller har kommentarer eller spørsmål, så nøl ikke med å ta kontakt.

Opplæringspakken er innholdsrik, så ta gjerne en ekstra titt på e-posten du fikk med «Leveransen», og se om det er noe mer du kan bruke, f eks av brosjyrer, plakater eller filmer.

E-læringsmodulene sendes løpende ut jevnt i oktober.

Det er fortsatt muligheter for å bestille sikkerhetspåminnelser hos oss norsis.no/bestilling

Dette gjelder også om du ikke tidligere har bestilt selve opplæringspakken.

 

«Thank You, Karianne» – Ny film om nettsvindel

Vi lanserte vår nye film om nettsvindel på pressekonferansen. Filmen er tilgjengelig på Vimeo. Du finner lenke våre nettsider:

norsis.no/2014/10/thank-karianne/

sikkert.no/thank-karianne
Du kan fritt bruke denne filmen i opplæring i din bedrift. Bruk den f eks i tilknytning til et foredrag, når du snakker om phishing.

Spre den gjerne også på sosiale medier i ditt nettverk eller bruk den på Intranettet som en påminnelse om at det er Nasjonal Sikkerhetsmåned.

WEB-detektiven

Webdetektiv

NorSIS har også lansert «WEB-detektiven» . Den viser at svindel på nett kan ta mange former. Det er bare ved å lære seg svindlernes triks og metoder at vi vil klare å oppdage svindelforsøkene.  Gjennomfør vår lille test og se om du kan finne alle tegnene på at de ulike nettsidene og epostene her ikke er det de gir seg ut for. Inspirer kolleger til å gjennomføre testen. Lag f eks en nyhetssak på intranettet og legg lenke til web-detektiven (Sjekk at den virker i din virksomhet først).

Du finner den på  sikkert.no/er-du-en-webdetektiv 

 

Del gjerne denne på Facebook eller andre sosiale medier.

 

 

 

 

 

Arrangementer

sikkert.no/arrangementer er det til nå registert 70 arrangementer knyttet til Nasjonal Sikkerhetsmåneden. Noen av disse er «interne» og ikke åpen for alle, mens andre er åpen for alle.  Ta en titt på om det er arrangementer som kan være aktuelle for deg eller noen av dine kolleger, og se om det er arrangementer i nærheten av der du holder til.

Informer gjerne dine kolleger om arrangementer i nærheten.

Vet du om flere arrangementer som du vil ha med på listen, så si ifra.

 

Foredragsdugnaden

Svært mange har gitt fordrag til Sikkerhetsmåneden, og vi har til nå registrert ca 60 bestillinger av foredrag. Det er fortsatt muligheter for å bestille foredragsholder til internt bruk hos dere på sikkert.no/foredrag 

 

Hva kan du gjøre?

Vi har fått informasjon fra flere av virksomhetene om interne aktiviteter i virksomehetene. Mange har intere korte foredrag for de ansatte, enten åpne eller konkret for ulike målgrupper. Vi har bilder fra flere arbeidsplasser hvor plaktater er hengt opp.  Noen har også hengt opp ballonger, for å markere fokus på informasjonssikkerhet. En virksomhet har invitert de ansatte inn til sikkerhetsavdelingen, og  noen har hatt stand og tatt i mot de ansatte når de kom på jobb på morgenen med brosjyrer og gadgets.

Til de av dere som har bestilt reflekser; det er refleksens dag 16.oktober. Hva med å skrive en nyhetssak om det på Intranettet eller å lage en liten stand i kantine og dele ut reflekser, og snakke om å bli sett på mørke høstveier og også å være trygg på nettet.

Speildekalene har positive sikkerhetsbudskap. Skriv gjerne en liten nyhetssak på intranettet om hvorfor disse budskapene henger opp og litt nærmere om hva det betyr for deres virksomhet, at f eks at alle låser datamaskinen før man går til kaffemaskinene eller på toalettet.

Vi mottar gjerne informasjon om aktiviteter dere gjør, slik at dette kan være med å inspirere andre.

Takk for at din virksomhet bidrar i Nasjonal Sikkerhetsmåneden.

Fortsatt god oktober og sikkerhetsmåned!