Ticketmaster rammet av dataangrep


Ticketmasters nettsider angrepet gjennom underleverandør, mulig brukerdata på avveie.

Lørdag 23. juni oppdaget Ticketmaster at de hadde blitt rammet av et dataangrep. Ifølge Ticketmaster skal dataangrepet ha kompromittert en kundeservicetjeneste som er levert av deres underleverandør Inbenta Technologies.

Det skal dreie seg om programvare som har blitt plantet på nettsidene til Ticketmaster, som etter alt og dømme har hatt som formål å hente inn opplysninger fra kunder som har benyttet nettsidene til å kjøpe billetter. Dermed er det sannsynlig at bl.a. informasjon om bank- og kredittkort kan ha havnet i hendene til uvedkommende.

I følge Ticketmaster kan alle kunder som har kjøpt billetter hos dem fra september 2017 og frem til lørdag 23. juni i år være påvirket.

Ticketmaster jobber nå sammen med sikkerhetseksperter, og et juridisk team, for å avdekke nøyaktig hva som har skjedd i forbindelse med angrepet. Det jobbes også i samarbeid med relevante autoriteter, kredittkortselskaper og banker.

NorSIS anbefaler

Ticketmaster har sendt ut e-post med varsel til alle kunder de regner det for sannsynlig at er berørt. E-posten inneholder informasjon om hendelsen, samt en anbefaling om å følge med på kontoutskriften for å avdekke eventuelt misbruk.

Vi anbefaler at alle som har fått e-post fra Ticketmaster tar dette på alvor og gjør som det står i e-posten. Eventuelt kan man også fullstendig sperre betalingskortet som ble benyttet med Ticketmaster. Fordi andre opplysninger enn kun betalingskort kan være på avveie, er det også lurt å sette seg inn i forebyggende tiltak mot ID-tyveri.

Kilder

Ticketmasters utspill om hendelsen: https://sikkerhet.ticketmaster.no/