Tema for Nasjonal Sikkerhetsmåned 2016


Tema for opplæringspakken i årets utgave av Nasjonal Sikkerhetsmåned.

I år har vi definert et tema for hver av ukene i Nasjonal Sikkerhetsmåned. Det gir oss muligheten til å utvikle en målrettet opplæringspakke som inneholder materiale tilpasset hvert tema. Dette betyr at e-læringen som vi lager i samarbeid med Junglemap følger ukens tema, og det samme gjelder presentasjonene som utarbeides av NorSIS for bedriftene. Tema kommer som et resultat av de trusler og trender vi opplever som de viktigste i år, basert på informasjon og analyser innhenter av NorSIS og våre samarbeidspartnere.

Uke 1: Med følelser som våpen

Datakriminelle spiller på våre følelser når de gjennomfører sine svindelforsøk. Det kan være ved å utgi seg for å være en kjæreste på nett som trenger penger. Vi deltar i en konkurranse for å vinne en et par gratis joggesko, hvor prisen vi betaler er personlig informasjon vi deler. Eller hva med å vinne Iphone til en krone? Seriøse aktører får merkenavnet sitt utnyttet ved at deres logo blir benyttet i phishing e-poster, reklame og konkurranser.

Uke 2: Netthygiene, virksomhetens beste forsvar!

De ansatte utgjør siste skanse av sikkerhet i en virksomhet. Ubevisste eller bevisste handlinger kan bidra til at bedriftssensitiv informasjon kommer på avveier, eller at konkurrenter får tilgang til bedriftshemmeligheter, kontrakter eller prototyper. Bruk av Drop-box og andre lagringsmedier kan også utgjøre en risiko hvis dette ikke er godkjent internt. I tillegg kommer alle tekniske sikkerhetstiltak som må oppdateres og vedlikeholdes.

Uke 3: Pass på pengene!

Det er økte svindelforsøk mot nettbank og netthandel. Økonomiske tap er vondt både for enkeltpersoner og bedrifter. Det er viktig å vite om truslene og hvordan man beskytter seg best mulig.

Uke 4: Mobilen – livets fjernkontroll

Mobiltelefoner inneholder app-er for nær sagt alle livets funksjoner. Vi overvåker låsesystemer, husholdningsapparater og biler via mobiltelefonen. Vi sjekker både privat og jobb e-post på mobilen. Vi lagrer bilder og deltar i sosiale nettverk med og uten faglig innhold.

 

For mer kontakt og informasjon:

For spørsmål om opplæringspakken, ta kontakt via epost: post@norsis.no

For mer informasjon om bestilling av opplæringspakken, se vår nettbutikk.

Har din virksomhet et ønske om å bidra som samarbeidspartner til årets sikkerhetsmåned, ta gjerne kontakt med prosjektleder Peggy S. Heie eller Birgitte Førsund.

Ta gjerne kontakt med NorSIS. Vi håper din virksomhet vil bidra og delta i Nasjonal Sikkerhetsmåned 2016.