TeamViewer-brukere utsatt for angrep


TeamViewer-brukere rapporterer om angrep og ukjente tilkoblinger.

En rekke brukere av fjernstyringsprogrammet TeamViewer har de siste dagene rapportert om at ukjente personer har koblet seg til datamaskinene deres, og ved hjelp av tjenester som PayPal og Amazon overført penger eller kjøpt gavekort og dyre varer.

TeamViewer er en tjeneste som lar brukere fjernstyre og kontrollere datamaskiner via nettet. Det brukes over hele verden, inkludert i Norge, og har over 200 millioner brukere.

TeamViewer skriver i en pressemelding at de onsdag 1. juni opplevde enkelte tekniske problemer grunnet et DoS-angrep (tjenestenektangrep), men at de ikke har hatt sikkerhetsbrudd, og mener dårlige sikkerhetsrutiner hos brukerne har skylden for at ukjente har fått tilgang til brukernes datamaskiner.

Flere brukere har derimot rapportert at de har fått bankkort og -kontoer tappet for tusenvis av kroner selv om de har fulgt alle anbefalinger, som å bruke unike passord. Andre brukere oppdaget det som skjedde i tide og fikk avverget angrepet.

NorSIS anbefaler

Sørg for at du bruker et trygt og unikt passord på TeamViewer-kontoen din, og at du har installert siste versjon av TeamViewer-klienten. Du bør også se nærmere på TeamViewers sikkerhetsinnstillinger.

Du bør også aktivere to-trinns bekreftelse hos TeamViewer, samt hos PayPal ettersom dette er en av tjenestene som misbrukes i angrepet. Les våre veiledninger her: TeamViewer og PayPal