Svindel mot banker


Svindlere er alltid på jakt etter penger, og prøver stadig nye varianter.

Svindlere har i det siste vært aktive mot norske banker. De sender e-post fra fra hackede Gmail-konti til ansatte i norske banker. Korrespondansen begynner med spørsmål om saldo, og deretter kommer det en forespørsel om å foreta overførsel av penger.

Det er dårlige norsk språk i disse svindel e-postene, men tilsvarende svindel e-post er også sett med godt norsk språk, også på nynorsk. I en av sakene har svindlerne opprettet en ny gmail-adresse som er nesten lik kundens, og sendt fra den. De har også sendt med kopi av kundens pass. Denne har de trolig fått tilgang til via kundens sendte elementer. Kunden hadde tidligere sendt fra seg passkopien i forbindelse med en jobbsøknad.

banksvindel_eksempel_gmail

NorSIS anbefaler

I samråd med norske banker anbefaler NorSIS:

  • Endre passord på Gmail-kontoen som svindel er sendt fra
  • Sørge for å  ha oppdatert antivirusprogram, og kjøre virusskan regelmessig (Mange banker tilbyr gratis antivirusprogram eller sjekk NorSIS verktøy)
  • Oppdatere alle programmer på PC-en. Bruk gjerne et sikkerhetsverktøy for dette.
  • Ikke klikke på lenker eller åpne vedlegg som følger med evt. fremtidige eposter fra ukjente avsendere.

NorSIS antar at ikke bare banker får slike svindelmail, og oppfordrer ansatt til å være årvåkne og kontrollere en ekstra gang mistenkelige henvendelser. Fakturasvindel er en en mye brukt svindelmetode, og etterhvert utvikles stadig nye varianter. Opplæring og bevisstgjøring av ansatte er derfor viktig.

Les mer

Sikkerhetsverktøy
Hva er nettsvindel

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.