Stor interesse for seminar om sikkerhet på smarttelefoner


Fokus på sårbarheter og hvilke tiltak man bør vurdere vedrørende sikring av smarttelefon.

Nasjonal sikkerhetsmåneds aller siste frokostseminar ble gjennomført i Oslo forrige uke i samarbeid med Rosberg System og EVRY.

Det var godt oppmøte da sikkerhet på smarttelefoner var på agendaen forrige uke. Det ble satt fokus på sårbarheter og hvilke tiltak man bør vurdere vedrørende sikring av smarttelefon. For å belyse dette stilte foredragsholdere som seniorrådgiver Vidar Sandland fra NorSIS, rådgiver Jon Fredrik Baksaas og CTO Odd Helge Rosberg fra Rosberg System, og Tore Larsen Orderløkken, VP Security, Quality & Risk Management i EVRY Norge.

Din telefon kan infiseres på modem nivå og benyttes som en avlyttingsenhet selv om operativsystemet kjører virusprogram. Det er derfor viktig med en helhetlig tilnærming til sikring av smarttelefoner hvor ulike elementer vurderes i sammenheng. For å vise hvordan en mobil kan hackes, viste Vidar Sandland en demo på dette. Se innslaget på TV2 som viser demoen.

vidar_mini_mobilhacking_2016

Seniorrådgiver i NorSIS, Vidar Sandland viser demo på mobilhacking.

Smartmobilen er blitt fjernkontrollen til våre liv – både i jobb og privat. Vi bærer med oss mye informasjon som gir tilganger og inneholder hele vårt digitale liv. For en smartmobil er inngangen for skadevare både via app, sms og NFC. Internasjonalt er det dokumentert hendelser via Near Field Communication (NFC), men så langt er tilsvarende hendelser ikke registrert i Norge.

Det er også forskjell på Android og Apple. Av disse to er Apple mer sikker, blant annet på grunn av at Android kan laste ned apper utenom godkjente app-butikker.

Sikkerhet på mobil handler ikke bare om teknologi og om hva du har installert på din mobil for å beskytte deg. Det handler også om dine valg og handlinger. Alle brukere bør eksempelvis være kritisk til å trykke på lenker fra sms og epost som ber om tilganger og privat informasjon.

 

Se opptak fra hele frokostseminaret her.

Les og lær mer på NettVett.no

Mer om mobilsikkerhet fra Evry og Rosberg System